Objavljeno u Nacionalu br. 760, 2010-06-08

Autor: Ivica Medo

Kladionice odbile zahtjev Rene Sinovčića da izbace NK Zadar iz ponude

Reno SinovčićReno SinovčićHrvatske kladionice, po svemu sudeći, odbit će zahtjev Rene Sinovčića, čelnog čovjeka nogometnog kluba Zadar, da utakmice tog kluba više ne uvrštavaju u svoju ponudu, pa bi se moglo dogoditi da se Sinovčić uskoro i povuče iz nogometa. Naime, on tvrdi da više nije mogao slušati spekulacije, kako kaže, zlonamjernih ljudi o navodnom namještanju utakmica Zadra i da je zato tražio pomoć od kladionica: "Poslali smo dopis kladionicama. Ja već godinama tražim od sportskih institucija da pokrenu inicijativu o skidanju parova hrvatske lige s kladioničarskih ponuda, no sad smo se odlučili na službeni poziv. Znam da kladionice nisu po zakonu obvezne to učiniti, ali nadam se da će nam izići ususret i prihvatiti naš prijedlog."

No teško da će taj prijedlog biti prihvaćen jer kladionice po zakonu ne smiju u svoju ponudu stavljati samo političke izbore, a ako se odluče skinuti Zadar s ponude, to će biti presedan koji će slijediti i ostali klubovi, pa uskoro na ponudi ne bi bilo ni jednog hrvatskog kluba. Sinovčić kaže da je čelništvo kluba dalo naputak treneru Zadra Daliboru Zebiću da u prijateljskim susretima prekine utakmicu ako u budućnosti bude spekulacija oko namještanja. "Zabranili smo svim našim funkcionarima, trenerima i igračima da ulaze u kladionicu. Bude li netko zatečen u kladionici, dobit će radnu knjižicu, a igrači će biti prebačeni u kadetsku momčad. Kažu da ispadaju 'papci' ako se u društvu ne žele kladiti, pa neka odluče želi li biti papci ili letjeti iz kluba. To ću provesti ili ću se povući iz hrvatskog nogometa", odlučan je Sinovčić.

Vezane vijesti

Reno Sinovčić reketario zadarskog dožupana?

Reno Sinovčić reketario zadarskog dožupana?

Kontroverzni Reno Sinovčić ponovno je meta policijske istrage. Zadarski dožupan Đani Bunja prijavio ga je zbog pokušaja iznude. Uz Sinovčića navodno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika