10.06.2010. / 14:32

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Istraga nesreće: Autobus pun djece prevrnuo se pri brzini većoj od 100 km/h

U autobusu zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se prevrnuo bilo je 44-ero učenika trećih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, te četiri nastavnika i vođa puta. Autobus se vraćao s izleta na Plitvicama

Foto: ArhivaFoto: ArhivaUzrok prometne nesreće i prevrtanja autobusa punog školske djece, koja se dogodila prekjučer, 8. lipnja oko 18,35 sati na D1 u mjestu Veljun kod Slunja, bila je nepropisna brzina kretanja autobusa, izvjestila je danas karlovačka Policijska uprava. Neslužbeno se doznaje da je vozač vozio preko 100 km/h.

Protiv vozača 38-godišnjaka iz Sesveta Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Od ravnatelja karlovačke Opće bolnice dr. Nedjeljka Strikića Hina doznaje se da je od 37 pacijenata primljenih nakon prevrtanja autobusa, u bolnici ostalo još četvoro djece i dvije učiteljice.

Jednoj od učiteljica, koja je najteže ozlijeđena, u noći iza nesreće amputiran je dio podlaktice, a druga učiteljica će danas biti podvrgnuta operaciji na ključnoj kosti zbog komplikacije u prijelomu.

Kod svih učenika, 10-godišnjaka, kojima je od utorka pružena i kirurška i psihološka pomoć, liječničke prognoze su za potpuni oporavak, kazao je Strikić.

Najveći broj djece imao je rezne rane po glavi i drugim dijelovima tijela, a te su rane odmah nakon nesreće kirurški obrađene.

Djeca zbrinuta u bolnici primala su i psihološku pomoć psihologa da bi što lakše prebrodila teško iskustvo prometne nesreće.

U autobusu zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se prevrnuo bilo je 44-ero učenika trećih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, te četiri nastavnika i vođa puta. Autobus se vraćao s izleta na Plitvicama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika