12.06.2010. / 14:24

Autor: Totalsport

Gattuso: Nakon SP-a povlačim se iz talijanske reprezentacije

Za talijansku reprezentaciju Gattuso je dosad skupio 72 nastupa, a u Južnoj Africi nastupit će na svom trećem Mundijalu, budući je branio boje „azzurra" 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kao i 2006. u Njemačkoj kada su Talijani ponijeli naslov svjetskih prvaka

Gennaro GattusoGennaro GattusoDefenzivni veznjak Milana Gennaro Gattuso(32) potvrdio je da će Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici biti posljednje natjecanje na kojem će odjenuti dres talijanske nogometne reprezentacije.

- Nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi više neću igrati za reprezentaciju. Imam već 33 godine (9. siječnja 2011. napunit će 33 godine) i mislim da je vrijeme da prepustim svoju poziciju nekome tko ima više energije od mene - rekao je Gattuso, koji je tijekom cijele svoje karijere bio poznat po borbenosti i maratonskim trkačkim sposobnostima.

Gattuso je profesionalnu karijeru započeo 1997. godine u Perugiji, a otad je branio boje Glasgow Rangersa, Salernitane i od 1999. godine Milana. Ugovorom je za Milan vezan do 2012. godine, a nakon njegovog isteka vjerojatno će okončati u potpunosti igračku karijeru.

Ipak, spomenuo je odmah da mu je želja nakon igračke karijere započeti s trenerskim poslom.

- Moja je želja jednog dana voditi Italiju na Svjetskom prvenstvu.

Za talijansku reprezentaciju Gattuso je dosad skupio 72 nastupa, a u Južnoj Africi nastupit će na svom trećem Mundijalu, budući je branio boje „azzurra" 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kao i 2006. u Njemačkoj kada su Talijani ponijeli naslov svjetskih prvaka.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika