13.06.2010. / 20:20

Autor: Ana Smrečki, Hina

Jandroković o Ljubljanskoj banci: Moguće je obostrano prihvatljivo rješenje

Jandroković očekuje da će izvješće glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza omogućiti otvaranje poglavlja 23. koje se odnosi na pravosuđe. Ipak, ministar nije želio odgovoriti očekuje li Brammertzovo pozitivno izvješće o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom

Jandroković poručuje da bi do kraja godine mogli završiti naše pristupne pregovoreJandroković poručuje da bi do kraja godine mogli završiti naše pristupne pregovoreMinistar Gordan Jandroković optimističan je kada je u pitanju skori ulazak naše zemlje u Europsku Uniju. Bez obzira na nove prijetnje koje nam stižu iz Dežele, Jandroković poručuje da bi do kraja godine mogli završiti naše pristupne pregovore. Kako je naglasio za RTL televiziju, to su realna očekivanja, budući da je Hrvatska sa svoje strane učinila sve kako bi se zatvorila sva preostala poglavlja s EU.

Istodobno, Jandroković očekuje da će izvješće glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza omogućiti otvaranje poglavlja 23. koje se odnosi na pravosuđe. Ipak, ministar nije želio odgovoriti očekuje li Brammertzovo pozitivno izvješće o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom. Tek je ocijenio da će izvješće biti takvo da će omogućiti otvaranje spornog poglavlja.

Jandroković vjeruje Pahoru

Progovorio je Jandroković i o najnovijim prijetnjama iz Slovenije. Na najave da će ponovno blokirati hrvatske pregovore s EU ako se Ljubljanskoj ponovno ne otvore vrata u našoj zemlji, naš je ministar podsjetio na obećanje svoj slovenskog kolege Boruta Pahora. Budući da je on nedavno rekao da neće biti novih blokada za Hrvatsku, Jandroković očekuje da će tako i biti.

Ponavlja da više drži do riječi premijera Slovenije nego glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova. Poručuje i da se u normalnoj civiliziranoj atmosferi možemo pronaći rješenje i za to pitanje. Ne vidi razloga zašto Hrvatska i Slovenija i u ovom pitanju ne bi pronašli obostrano prihvatljivo rješenje, podsjetivši da su se dvije zemlje uspjele dogovoriti oko dugogodišnjeg graničnog spora.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 13.06.10. 21:51

HITNO SMIJENITI MINISTRA JANDROKOVIĆA, A AKO TO NIJE DOVOLJNO DA SE STANE NA KRAJ OVOM PRIMITIVNOM BALKANSKOM IGROKAZU, ONDA SMIJENITI I VLADU.
BIROKRATIMA POPUT BRAMMERZA , RHENA, BILTA, BAROSA OVORENO REĆI: FUCK OFF VI I VAŠA EU.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika