15.06.2010. / 15:03

Autor: Renato Baretić

Čudna vremena: Sindikalisti postali usamljeni borci protiv licemjerne žabokrečine

Nisam ni za koga vezan nikakvim kolektivnim ugovorom, sam sam samcat, kao na streljani, bez božićnice, regresa i otkaznog roka, ali svejedno sam jučer potpisao ovu sindikalnu peticiju za referendum o izmjenama Zakona o radu

Kad državi odgovara da me tretira kao obrtnika, ona to i radi. A u situacijama kad bi meni to odgovaralo – e nema, prijatelju, nisi ti nikakav obrtnik, ti si tamo neko piskaralo! Trinaest sam već godina samostalac i nosim se s time kako znam i umijem. Probao sam i ono drugo ("socijalno, zdravstveno i sigurna plata", rekao bi Bora Čorba zvani Kreten) al' nisam mogao bez rokenrola s poreznom upravom i inim državnim krpeljima koji su sposobni stvarati, kreirati, jedino probleme.

Nisam ni za koga vezan nikakvim kolektivnim ugovorom, sam sam samcat, kao na streljani, bez božićnice, regresa i otkaznog roka, ali svejedno sam jučer potpisao ovu sindikalnu peticiju za referendum o izmjenama Zakona o radu. Jer, kad pogledam koje su sve perverzne beneficije imali zaposleni Grci i sad skoro pa miniraju Akropolu u protestima – mi smo čista kamilica! Grčka je barem širokom rukom potkupljivala svoje radnike i činovnike, a Hrvatska je svoje ponižavala do bola, uvjerena u to da će razjedinjeni sindikati zauvijek ostati razjedinjeni i uvijek spremna na to da korumpira ili na neki drugi način kompromitira ovog ili onog sindikalnog vođu.

Naravno da sindikalisti nisu esencija nevinosti i ljepodušja, naravno da bi se i s njihovih glava dalo skupiti putra kao u omanjoj mljekari, ali oni su, nažalost, baš jedina snaga koja u ovom čudnom trenutku, (ne svojom krivnjom, odnosno bez ikakvih specijalnih zasluga u minulom radu) može Hrvatsku odgurnuti iz licemjerne žabokrečine u kojoj se našla. Žalosno, ali – tako je.

P.S. Potpisi prestrašenih građana pršte na sve strane, ali ne zaboravite: ovo je tek prvo poluvrijeme. Čeka se prvi sindikalist koji će u sudačkoj nadoknadi popustiti pred ponudom koju se ne može odbiti. Kladioničari, gdje ste?

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 15.06.10. 15:30

Ja vjerujem da bi Sanader već uspio nekoga kupiti.To je njegov stil i to je radio fantastično.Ali ne vjerujem da i Jadro to može.A zašto su sindikati naglo odskočili od drugih?Pa na to pitanje i nije teško odgovoriti.A tko drugi?Jalova opozicija zasigurno nema čime odskočiti.Dobro im je, ušuškani su i mole boga da nitko ne talasa.


registracija
16/6/10

medmed, 16.06.10. 08:54

Gospodo komentatori, gospodo tzv. novinari, a posebno g.Baretiću, apsolutno shvaćam da su ljudi nezadovoljni svojim primanjima pa čak i vas shvaćam da ste nezadovoljni bez obzira što primate bar deset(10) puta više svaki mjesec od mene koji radi "kod privatnika" i ima četvoro malodobne djece, ali nemogu shvatiti toliku dozu licemjerja kako u vama tako i u ovima što skupljaju potpise tj. ovi što su se "UHLJEBILI" NA DRŽAVNE JASLE , jer činjenica je da novaca nema iz nekih razloga da je razlog bivši premijer i ja vjerujem i da je opća kriza i recesija u pitanju i to vjerujem , da su grijesi iz prošlosti i to vjerujem , ali sada je nebitno dakle novaca nema i sada u takovoj situacij kažu ti uhljebljeni nas to nezanima mi hoćemo sve privilegije koje nemaju uposleni u privatnom sektoru, nezaposleni, umirovljeni, socijala dakle velika većina , što praktički znači da oni uhljebljenici uz pomoć tzv. medija žele ovladati većinom i pobrati sav kajmak za sebe , a nas ko .........., žao mi je što je to tako ali svatko normalan iz ovih zahtjeva može iščitati : POKUŠAJ RUŠENJA AKTUALNE VLASTI OD STRANE TZV. OPORBE NA NAJ PERFIDNIJI NAČIN UZ NESNOŠLJIVU DOZU LICEMJERJA I LAŽI KAKOVE SU VIĐENE SAMO U STALJINIZMU, a to su dokazali kada su preko "poljoprivrednih" tzv. prosvjeda sličnih onim traktorijadama iz 95.g. pokušali sa blokadama tj. balvanizacijama , pa im na neki način nije uspjelo, a da nisu u pravu sa svojim nerealnim zahtjevima govori u prilog i činjenica da ih je dikobraz mesić pozvao na dijalog što govori o njihovim nerealnim zahtjevima , stoga štovani Baretiću nikada nećete biti vjerodostojni i nikada vam nitko neće vjerovati koliko god se vi tobože trudili biti uvjerljivi jer i oni naj naivniji će doći sebi , a mi koji vas ionako necjenimo u novinarstvu na nas neračunajte , a ovi članovi SK znate što rade nepovjerljivima u slučaju rata , oni kažu: " ako smo ga mi mogli obrlatiti moći će i neprijatelj i stoga ostaje samo jedno - neka ga Berija riješi"


registracija
16/11/09

vbkluht, 17.06.10. 10:28

@medmed, ako je ovdje riječ samo o onima koji su na državnim jaslama, zašto onda udruga poslodavaca gura novi zakon o radu? U toj udrugi su privatnici.


registracija
16/6/10

nosonja, 17.06.10. 21:37

Mehmede,ti si obična lažovčina i provokator.SVE JE VAŽNO I VRLO BITNO.Tko je pokrao ovu zemlju-ZNA SE,ako ti radiš kod privatnika,ja ću da pojedem največe govno na svijetu,a to si TI.U fušu pišeš komentare za ADZ-e?Takve "pametne komentare" sigurno neće pisati jadni šljaker,
Koliko ti plačaju po komentaru??????


registracija
16/6/10

poldrugac, 18.06.10. 10:07

Bravo Bareticu! Ali treba spomenuti da su Grci do danas dobili ca.100 miliardi eura bezpovratnih novaca i 110 miliardi kredita od EU.Hrvatska da je usla na vrijeme dobila bi 30-40 miliardi,ovako jos treba platiti da ju netko hoce. Inteligentno,zarne?


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 19.06.10. 05:00

mehmede, citajuci tvoj politikantski komentar, prevrnu mi se zeludac na slican nacin kako mi se prevrco dok sam htio to ili ne, na televiziji bio prinudjen gledati Hembrangovu kampanju za Predsjednika lijepe nase. Ti si pljunuto govno njegovo...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika