18.06.2010. / 23:04

Autor: Ana Smrečki

Preokret u pregovorima s Čobankovićem: Seljaci odustaju od prosvjeda

Ima i onih seljaka koji poručuju da sastanak s Čobankovićem nije uspio. Pritom, seljaci Vukovarsko-srijemske županije najavljuju novi prosvjed za nedjelju. Oni koji se još nisu opredijelili, rezervirani su po pitanju bilo kakvih akcija

Nakon trostanih pregovora predstavnika seljačkih udruga s područja pet slavonskih županija s ministrom Čobankovićem 'pao je dogovor' da se u najavljene prosvjede ipak neće ićiNakon trostanih pregovora predstavnika seljačkih udruga s područja pet slavonskih županija s ministrom Čobankovićem 'pao je dogovor' da se u najavljene prosvjede ipak neće ićiNakon trostanih pregovora predstavnika seljačkih udruga s područja pet slavonskih županija s ministrom Čobankovićem 'pao je dogovor' da se u najavljene prosvjede ipak neće ići. Na pregovorima pokraj Kutjeva, seljaci su pristali na ponudu da im se dug od 205 milijuna kuna isplati u mjenicama.

«Iz Ministarstva poljoprivrede već su odaslane odluke na 64 300 adresa kako bi se riješio sporni dug za poticaje iz 2008. godine. Što se tiče kapitalne potpore resorno ministarstvo može preuzimati obveze na teret proračuna 2011./2012., što će omogućiti poljoprivrednicima da ih mogu unovčiti putem banaka i riješiti svoja dugovanja», poručio je Čobanković nakon sastanka, piše Jutarnji list.

Neki bi ipak prosvjedovali

Kada je riječ o cijeni pšenice, za koju seljaci traže zaštitnu cijenu 1,20 kuna po kilogramu, ministar je ponovio kako Ministarstvo ne može određivati cijenu ni obvezivati otkupljivače po kojoj cijeni će ju otkupljivati. Poručuje da će cijena pšenice sigurno rasti, te da je u ovoj situaciji uvjetovana smanjenjem prinosa.

Ipak, ima i onih seljaka koji poručuju da sastanak s Čobankovićem nije uspio. Pritom, seljaci Vukovarsko-srijemske županije najavljuju novi prosvjed za nedjelju. Oni koji se još nisu opredijelili, rezervirani su po pitanju bilo kakvih akcija. Poručuju da će konačnu odluku donijeti nakon što upoznaju članstvo s detaljima.

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 19.06.10. 09:20

ako su Pevece u istrazni zatvor zbog izdavanja mjenice bez pokritca,.. onda moraju i Jacinu vladu po istom djelu u Buxu. jer ako Tcoba tvrdi da nema love onda definitivno ni vladine mjenice nemaju pokritce!. goli otok je rezerviran. bitch.


registracija
14/11/07

laufer, 19.06.10. 18:49

Ha,ha,ha
Ovim hadezejcima treba dati Nobela za ekonomiju.
Poticaj za 2008. će biti isplaćen 2012.?!
Mjenicama.
I treba izmisliti Nobela za glupost i dati ga seljacima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika