18.06.2010. / 23:25

Autor: Ana Smrečki, Hina

Šimonović o otvaranju poglavlja 23: Imamo razloga za optimizam, ali ne i euforiju

Premijerka Kosor smatra da je Brammertz prepoznao napore koje Hrvatska čini u potrazi za topničkim dnevnicima iz Oluje, poručujući da posebna radna skupina nastavlja potragu za spornim dokumentima

Ministar Ivan ŠimonovićMinistar Ivan ŠimonovićNakon što je glavni haaški tužitelj Segre Brammertz pred Vijećem sigurnosti UN-a iznio prilično neutralnu ocjenu suradnje Hrvatske i Tribunala, oglasila se premijerka Kosor koja boravi u Moskvi. Smatra da je Brammertz prepoznao napore koje Hrvatska čini u potrazi za topničkim dnevnicima iz Oluje, poručujući da posebna radna skupina nastavlja potragu za spornim dokumentima.

«Ja sam duže vrijeme govorila da će Brammertz prepoznati napore Hrvatske u savladavanju poteškoća i mislim da se iz ovoga izvješća vidi da je ono što smo činili Brammertz prepoznao. Kao što smo se dogovorili, sve što radi task force nastavit će i dalje», poručila je Kosor koja se u subotu ponovno sastaje s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. U Moskvi će, naime otvoriti predstavništvo Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatska će dobiti što zaslužuje

Ministar Šimonović je pak gostujući u Dnevniku Nove TV naglasio da je Brammertz u najnovijem izvješću bio izričitiji nego inače. Pojašnjava da se od Hrvatske sada traži da preda tražene dokumente ili da iznese vjerodostojno objašnjenje što se s njima dogodilo. Po tom pitanju, ministar otkriva da će se obaviti još neke provjere.

Šimonović je optimističan kada je riječ o otvaranju poglavlja 23. Smatra da Hrvatska može očekivati da se to poglavlje otvori na Međuvladinoj konferenciji 30. lipnja. Pritom poručuje da imamo razloga za optimizam, ali ne i euforiju. Zaključuje da će Hrvatska dobiti ono što je zaslužila svojim radom.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 19.06.10. 09:17

meneme samo zanima kak shimonovitc bude evropljanima objasnil pretrpanost zatvora sa osudjenicima beznatcajnih djela, i to na par godina. kad pravi kriminalci hodaju i shetaju lijepom nashom. ne, nisu krivi mafijashko hadezejovski zakoni izglasani mafijasko komunistitckom vetcinom u quazi wannabe demokratski ustrojenog parlamenta. bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika