Objavljeno u Nacionalu br. 762, 2010-06-21

Autor: Orhidea Gaura

Do kraja godine gotova nova 'zelena' zgrada u bolnici Rebro

RAVNATELJ REBRA
Željko Reiner najavio je znatna ulaganja u
renovaciju odjela u toj bolnici u budućnostiRAVNATELJ REBRA Željko Reiner najavio je znatna ulaganja u renovaciju odjela u toj bolnici u budućnostiZa desetak dana na KBC-u Zagreb na Rebru bit će svečano otvorena renovirana Klinika za unutrašnje bolesti koja se nalazila u staroj zgradi i čija je obnova zbog starih instalacija bila komplicirana. Ravnatelj profesor Željko Reiner posebno je istaknuo podatak da je tom prilikom obnovljen i Odjel za hematologiju gdje su napravljene nove sterilne jedinice za pacijente s presađenom koštanom srži, te po prvi put nove sterilne jedinice za djecu za presađivanje koštane srži. Preuređena je i Klinika za očne bolesti, a bit će otvorena i nova magnetska rezonancija s dvije nove gama kamere i spect CT na Klinici za nuklearnu medicinu.

Upravo zbog značajnog doprinosa razvitku KBC-a Zagreb, uz njegov znanstveni doprinos, profesor Željko Reiner primio je nedavno Nagradu grada Zagreba. Za Nacional je rekao kako se dovršava i nova zgrada koja se gradi na mjestu stare montažne zelene zgrade, a da se njezino kompletno uređenje i opremanje očekuje kroz godinu dana, kada će biti i svečano otvorena.

"Budući da je većina pacijenata navikla na taj izraz 'zelena zgrada', odlučili smo da će i nova zgrada biti zelena. Ondje će se nalaziti dio polikliničkih pogona i ambulantni pogoni Klinike za dječje bolesti, psihijatrija, proširena Klinika za psihološku medicinu, audiologijski centar, fonijatrijski centar, klinike za bolesti uha, grla i nosa, a osim toga tamo će se nalaziti dnevne bolnice jer je to ono čemu i najsuvremenije bolnice u svijetu teže da se pacijenti mogu obraditi ili primati terapiju tijekom dana, a onda ići kući. To povećava efikasnost i smanjuje troškove", rekao je Željko Reiner.

No projekt Rebro ima još planova. Planira i preseljenje Klinike za kožne bolesti i Klinike za ortopediju sa Šalate na Rebro, gdje će se stoga morati izgraditi još barem jedna nova zgrada za smještaj tih dviju klinika.

Vezane vijesti

U Zagreb po rezervne dijelove za srce

U Zagreb po rezervne dijelove za srce

Za teške srčane bolesnike, one koji pate od bolesti srčanih zalisaka te bolesti krvnih žila općenito, u Hrvatskoj će se početkom lipnja dogoditi vrlo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika