20.06.2010. / 21:33

Autor: Ana Smrečki

Kosor od žestoke protivnice projekta Družba Adria postala najvećom zagovornicom

Franjevci podsjećaju da se premijerka Kosor prije pet godina oštro protivila tom projektu, pa se stoga pitaju što se u međuvremenu točno dogodilo. Kosor je od žestoke protivnice projekta Družba Adria tijekom kampanje 2004. postala njegovom najvećom zagovornicom

Premijerka Kosor već se drugi puta u kratkom vremenu susrela s ruskim kolegom Vladimirom PutinomPremijerka Kosor već se drugi puta u kratkom vremenu susrela s ruskim kolegom Vladimirom PutinomPremijerka Kosor već se drugi puta u kratkom vremenu susrela s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Osim što je u Moskvi otvoren ured Hrvatske gospodarske komore, koji će naše građane koštati gotovo 800 tisuća dolara godišnje, dogovoreni su intenzivni razgovori vezanih u projekt Družba Adria. Ta je najava, kako piše Večernji list, 'digla je na noge' Franjevački svjetovni red.

Premijerka promijenila stranu

Podsjećaju da se premijerka Kosor prije pet godina oštro protivila tom projektu, pa se stoga pitaju što se u međuvremenu točno dogodilo. Kosor je od žestoke protivnice projekta Družba Adria tijekom kampanje 2004. postala njegovom najvećom zagovornicom. U priopćenju koje potpisuje nacionalni ministar brat Vid Mato Batorović postavlja se i pitanje zašto je premijerka promijenila stranu.

Uklonjene sve prepreke

Iz Moskve je, tijekom posljednjeg susreta s Putinom poručila da su uklonjene sve prepreke koje su u posljednjih nekoliko godina bile u ekološkom smislu. Razgovori s ruskim vlastima se nastavljaju, a pregovori su prekinuti pod pritiskom Crkve. Franjevci su, stoga zgroženi oživljavanjem ovog projekta, poručujući da bi Hrvatska od Družba Adrie mogla imati tek 20 do 100 milijuna dolara koristi.

Veliki rizici za Hrvatsku

«Jasno nam je da projekt Družba Adria nije zadovoljio na procjeni Studije utjecaja na okoliš, no nije jasno zašto Vlada nakon te procjene nije odustala od tog projekta. Utvrđeno je da bi njegovo ostvarenje na mnoge načine Hrvatsku izložilo velikim rizicima koji bi ugrozili i okoliš i gospodarske djelatnosti usko povezane s čistim okolišem», stoji u priopćenju Franjevačkog savjetodavnog ureda.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.06.10. 23:56

Pliva nije bila opasna za okolis i 20 -100 miliona dolara je bila ocekivana zarada Plive. Plus sto je Pliva zaposljavala Hrvate i sto je Pliva bila nas ponos jer pokazala da Hrvati mogu izgraditi svoju tehnologiju. Medutim Franjevci se nisu protivili unistavanju Plive. Zasto? Zasto sada bas Rusi, ne onda Pliva? DA DA DA stara fora, Bog to gleda i misli si koje su to jadne budale koje djele sve na katolicizam i pravoslavlje HA HA HA.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.06.10. 23:59

Zamislite koja je to ludnica poslati naivnu tupavu kosorovu koja nezna ni jezike u ruke KGB zmiji Putinu. Mene je samo strah da ce Putin prevariti Kosorovu da ona to nece ni shvatiti. Hrvatska zasluzuje barem minimalno obrazovanu i inteligentnu premijerku.


registracija
16/6/10

medmed, 21.06.10. 11:21

soroševo služinče laže kosorica nikada nije bila protiv družbe adria to je neistina i tzv. novinarčić viri iz guzice nekog partijaša koji je naručio lažni članak jer se tako ove nazovi novine financiraju, ispod žita , na crno od ukradene love tj. naručenih članaka , a nakon nekog vremena vidimo kako služinčad leti u zrak i nemamo se što čuditi jer dok god medije nepreuzmu ljudi do tada neće biti demokracije, u ovim huškačkim tzv. novinama svaki članak je naručn od strane partije i lažan je , a to vidimo i po služinčadi koja "radi" u tim tzv. medijima


registracija
16/6/10

medmed, 21.06.10. 11:31

ankice jesili ti kćerka ili supruga onoga lopova šrajbera, jer po pisanju bih rekao da si ti komunističko živinče jer je taj virio iz guzice komunistima i pjevao za njih, a da si ti pozvana nekoga prozivati na srboslavenskom jeziku i kulturi to malo zajebi jer evo ti takav i odgovor, budući da tvoj srboslavenčić zoki milanović koji nema niti jedan dan radnoga staža nije nitko i ništa a predstavlja tvoju partiju ti si svakako razočarana jer je gospođa Kosor za tvboju informaciju ipak obrazovana i zna se koliko toliko služiti stranom jezikom i to joj nemožeš prišiti, a to što je ti nazivač kosorovom govori o tvom vandalsko-azijskom -prekodrinskom porijeklu i tu staje svaka priča o tebi, nego brine nešto drugo kod vas srboslavenskih komunjara, a to je :
KAKO TO DA VAM NIJE SMETALO DA ONAJ MAJMUN KUMROVAČKI ZVANI TITO NIJE NZNAO NI HRVATSKO, A NI SRPSKI A NE JOŠ I STRANE JEZIKE , A DANAS VAM KAO SMETA ŠTO NETKO IZ HRVATSKE POLITIKE KOJU VI NADASVE MRZITE SLABO DAKLE STOJI SA JEZICIMA , I KAKO TO DA TI NIJE SMETALO ŠTO DIKOBRAZ I UDBAŠ MESIĆ NEZNA NI HRVATSKI I ONAKO KAO PRIMITIVČINA GOVORI I GLASA SE KAO DIKOBRAZ NA ČEGA I LIČI


registracija
16/6/10

medmed, 21.06.10. 11:41

da zaboravih šajberice vidi našu premijerku
prije par dana sa onim obamom sada sa putinom i ti sada možeš lajat koliko hoćeš ali eto morat ćeš se strpiti dok tvoj zoran nedođe na mjesto premijera, ma vidjet ćešodmah će ti sunce granut kada ti tvoj srboslavenčić dođe na mjesto premijera
(oprosti anka na pokojoj pogrešci jer u nekoj sambrzini moram na više strana odgovarati i replicirati jer ima još crvene bande nisi ti sama pa u brzini i pogriješim)


registracija
15/11/06

rimaz, 21.06.10. 11:58

Opet se ovaj svađa sam sa sobom. Nije mu jasno da ga pojedini navlače i zavlače.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika