22.06.2010. / 21:18

Autor: Ana Smrečki

Vraćaju nam se ljetne vrućine: Najstabijlnije vrijeme očekuje nas u kolovozu

Na Jadranu se ne planiraju nikakva drastična zahlađenja. Kiše će ipak biti, no ona je ionako već uobičajena u kontinentalnoj Hrvatskoj. U tom dijelu zemlje, očekuju se čak i česšći pljuskovi

Prognostičari umiruju građane i otkrivaju da u idućih tjedan dana možemo očekivati sunčano vrijeme i porast temperaturePrognostičari umiruju građane i otkrivaju da u idućih tjedan dana možemo očekivati sunčano vrijeme i porast temperatureIako nam se ljeto nam se vratilo, niske temperature, olujni vjetar koji je čupao stabla i kiša nije nešto što uklapa u koncepciju temperatura na koje smo navikli za vrijeme godišnjih odmora. Upravo su vremenske neprilike iznenadile mnoge koji su odlučili spojiti praznike i otići na more. Srećom, prizori od posljednjih par dana, tek su prolazna slika. Meteorolozi, naime procjenjuju da će nam se ljeto vratiti već ovog tjedna.

Pasje vrućine u srpnju i kolovozu

Večernji list donosi izvještaj Nebojše Subanovića iz Meteo-infa koji umiruje građane i otkriva da u idućih tjedan dana možemo očekivati sunčano vrijeme i porast temperature. Na kopnu se tako mogu očekivati temperature od oko 27 Celzijevih stupnjeva, dok će živa na termometru na moru narasti do 30 stupnjeva. Ljetne se temperature neće zadržati samo idući tjedan, a prema prognostičarima, na suncu ćemo se pržiti cijelo ljeto.

Kiša u kontinentalnoj Hrvatskoj

Ističu da prve ljetne vrućine nastupaju potkraj lipnja, te da se najjače vrućine očekuju u srpnju i početkom kolovoza. Dakle, prema predviđanjima meteorologa, ako planiramo na more u srpnju ili pak kolovozu, nećemo pogriješiti. Na Jadranu se ne planiraju nikakva drastična zahlađenja. Kiše će ipak biti, no ona je ionako već uobičajena u kontinentalnoj Hrvatskoj. U tom dijelu zemlje, očekuju se čak i česšći pljuskovi.

Vezane vijesti

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Foto: Twiggy Elsa Hosk

Švedski supermodel Elsa Hosk samo je jedna od manekenki uključenih u kampanju za ovogodišnju kolekciju kupaćih kostima Calzedonia. Vrlo je zaposlena,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika