07.06.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

LOS ANGELES

DEE DEE RAMONE UMRO OD PREVELIKE DOZE DROGE


Dee Dee Ramone, jedan od osnivača slavne američke punk-grupe “The Ramones”, umro je u svojoj kući u Hollywoodu od prevelike doze droge. Njegova supruga našla ga je mrtvog na kauču u sobi kada se vratila iz kupovine. Liječnici su samo mogli ustanoviti smrt, a policija je objavila de je umro od prevelike doze droge, što je zaključila po tome što je u kući pronađena injekcija s kojom si je on uštrcao drogu.
Dee Dee Ramone, kojem je pravo ime Douglas Glenn Colvin, svirao je u grupi bas-gitaru, te je komponirao neke od njenih glavnih hitova. Grupu su četvorica mladića iz newyorške četvrti “Queens” osnovali 1976. godine. Vrlo su brzo po svojim energičnim pjesmama vrlo radikalnih tekstova postali poznati u New Yorku, a potom i po SAD. Iako nikada nisu imali vrlo velike hitove, njihove su se ploče krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih solidno prodavale, a oni su bili posebno cijenjeni među rock-kritičarima. Britanski punkeri tvrde da je grupa “The Ramones” stvorila punk, bila pionir punka, a da su je britanski punkeri slijedili i oponašali.
Grupa je nastupala do devedesetih godina, a prvo ju ne napustio upravo Dee Dee Ramone, jer se počeo baviti drukčijom glazbom. Dee Dee Ramone je drugi član grupe koji je preminuo. Pjevač grupe Joey Ramone umro je prošle godine od raka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika