24.06.2010. / 11:50

Autor: Nacionalova redakcija

Velika prevara u Trogiru: Rožić i društvo nogometaše prijavili kao smetlare

Osumnjičene se tereti za ukupno čak 46 kaznenih djela u kojima su Grad Trogir i navedeno gradsko komunalno poduzeće oštećeni za više od šest milijuna i 760 tisuća kuna

Bivši gradonačelnik Trogira i nekadašnji čelnik Hajduka Vedran Rožić nalazi se među osumnjičenimaBivši gradonačelnik Trogira i nekadašnji čelnik Hajduka Vedran Rožić nalazi se među osumnjičenimaUSKOK i Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimili su četiri posebna izvješća koja im je poslao Odjel gospodarskoga kriminaliteta splitske policije, a u kojima se čak 17 osoba, bivših, ali i neki od sadašnjih trogirskih čelnika, te odgovornih osoba gradskog komunalnog poduzeća "Dobrić", tereti za ukupno čak 46 kaznenih djela u kojima su Grad Trogir i navedeno gradsko komunalno poduzeće oštećeni za više od šest milijuna i 760 tisuća kuna, javlja Slobodna Dalmacija.

Među ostalima, optuženi su bivši trogirski gradonačelnik Vedran Rožić i bivši čelnik trogirskog HDZ-a Vinko Brkan, ali i sadašnji gradonačelnik Damir Rilje.

Najbrojnija kaznena djela su ona zloporabe položaja i ovlasti (21) i krivotvorenja službenih isprava (22), a među prijavama se zanimljivošću ističe i ona vezana uz gradsku tvrtku Dobrić čija su vozila za prijevoz otpada prebačena na privatnu tvrtku bez ikakve naknade, i koja je kao komunalne radnike plaćala 30 nogometaša lokalnog kluba i 10-ak novinara Trogirskog lista i Glasa Dalmacije.

Vinko Brkan također je prijavljen i kao direktor tvrtke "Brkan-Plano d.o.o." za građenje i ekološku zaštitu, te Ante Jukica kao direktor tvrtke "Nobel" d.o.o. iz Viškova pokraj Rijeke.

Kao odgovorne osobe gradskoga komunalnog poduzeća "Dobrić" d.o.o., prijavljeni su Duje Gruić i Ivan Tomaš, bivši direktori "Dobrića", Ivan Šipić, bivši stručni suradnik za prostorno planiranje grada Trogira, Ante Ivica, Romeo Palada, Tanja Vuković i Blaženko Belas.

Brkana se sumnjiči i da je kao predsjednik HNK Trogir protuzakonito u ime Grada dobio jamstvo za kredit od Karlovačke banke koji je išao klubu i na taj način Grad je oštećen za milijun i pol kuna.

Vezane vijesti

ŽDO podiglo optužnicu protiv Vedrana Rožića zbog zlouporabe položaja

ŽDO podiglo optužnicu protiv Vedrana Rožića zbog zlouporabe položaja

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Vedrana Rožića pošto mu je mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskoga sabora… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 24.06.10. 12:40

lopova na sve strane! Da li ima jos igdje casnih ljudi? Ima, ali oni ne mogu doci na vlast...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika