26.06.2010. / 09:42

Autor: Nacionalova redakcija

EP u pikadu: Muški obranili naslov Europskih prvaka, ženama bronca

Muškoj reprezentaciji ovo je četvrta uzastopna medalja, čime su potvrdili svoj položaj na tronu Starog kontinenta

Muška i ženska reprezentacija u pikaduMuška i ženska reprezentacija u pikaduHrvatski pikadisti možda nisu na naslovnicama svih sportskih novina, no njihov uspjeh može se postaviti u razinu onog iz bilo kojeg popularnijeg sporta. Na Europskom prvenstvu u pikadu koje se ovaj tjedan održavalo u Švicarskoj, hrvatska muška reprezentacija osvojila je zlato, a ženska broncu. Njihov je uspjeh time veći ako se prisjetimo da su iste rezultate ostvarili prošle godine na Europskom prvenstvu održanom u Zadru.

Muškoj reprezentaciji ovo je četvrta uzastopna medalja, čime su potvrdili svoj položaj na tronu Starog kontinenta. Uz već poznata imena Borisa Krčmara, Vladimira Lešića, Ivana Bilelaa Tomislava Kuštera i Matije Jezernika koji su bili u sastavu reprezentacije i prošle godine u Zadru, ove im se godine pridružio i debitant Igor Špehar dok je glavnu riječ vodio izbornik Perica Konforta.

Ženska reprezentacija drugom je uzastopnom broncom pokazala da ima još mjesta za napredak. Djevojke su morale priznati da su reprezentacije Njemačke i Češke bolje, no sigurno će reprezentativke Vlatka Lešić, Ivana Čavar, Đurđica Delić, Marija-Jadranka Huljić, Anita Zidar, Vlasta Stankić te izbornik Ivano Krusha u tome naći motiva da budu još bolji.

Ove dvije medalje samo su nastavak izvrsnih rezultata hrvatskih pikadoista na natjecanju u Švicarskoj. Podsjetimo, zagrebačka ekipa Janje Alfa osvojila je naslov klupskih prvaka Europe, Boris Krčmar je osvojio broncu na EP u disciplini Cricket te je slavio na EDU Rankingu, dok se ekipa sastavljena od braće Vladimira i Zvonimira Lešića, te njihove sestre Vlatke, okitila broncom na EP u Triple Mixu.

Vezane vijesti

Navijanje i(li) nacionalizam?

Navijanje i(li) nacionalizam?

Njemačke zastave u vrtovima, na prozorima i na automobilima. Lica iscrtana u bojama njemačke zastave uz srčano pjevanje njemačke himne. Do prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika