28.06.2010. / 16:03

Autor: Hina

Upozorenje HND-a: Gradonačelnik Vlahušić cenzurira 'Dubrovački list'

Pokušaj opstrukcije medija suprotan je gradonačelnikovim stavovima iz predizborne kampanje o potpunoj transparentnosti rada gradske uprave i otvorenosti prema medijima", navodi se u priopćenju HND-a

Andro VlahušićAndro VlahušićIzvršni odbor Hrvatskog novinarskog društva (HND) izrazio je danas punu potporu kolegama u "Dubrovačkom listu" koji su upozorili kako dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić utječe na gospodarstvenike da "Dubrovačkom listu" uskrate oglase.

"Izvršni odbor HND-a želi izraziti punu potporu kolegama u Dubrovačkom listu koji, pozivajući se na više izvora, tvrde da dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić utječe na gospodarstvenike da Dubrovačkom listu uskrate oglase. To je vrlo perfidan način političkog cenzuriranja medija.

Gradonačelnik Vlahušić isto tako je pozvao na red direktoricu Dubrovačkog lista i na vrlo neugodan način joj je iznio neslaganje s uređivačkom politikom, a pritisak na list kulminirao je objavom dokumenta o aferi kupovine jedne više milijuna vrijedne nekretnine na otoku Šipanu", ističe se u priopćenju HND-a.

Izvršni odbor HND-a upozorava "gradonačelnika Vlahušića da su slobodni mediji glas demokratske javnosti i da je svaki pokušaj njihovog onemogućavanja i stišavanja politički represivan, anticivilizacijski i antidemokratski.

Pokušaj opstrukcije medija suprotan je gradonačelnikovim stavovima iz predizborne kampanje o potpunoj transparentnosti rada gradske uprave i otvorenosti prema medijima", navodi se u priopćenju HND-a.

Izvršni odbor HND-a zato je pozvao gradonačelnika Vlahušića i njegove službe da surađuju s medijima i da ni na koji način ne utječu na njihov posao.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika