29.06.2010. / 14:46

Autor: Totalsport

Kup kontinenata: Split će biti spreman, ali upitan tv-prijenos u Hrvatskoj

- Još uvijek nije postignut dogovor o otkupu televizijskih prava niti s jednom od tri domaće tv-kuće, vremena je sve manje, ali se ipak nadamo da će prijenosa biti. Vjerujemo da će nam i IAAF pružiti ruku pomoći da riješimo to pitanje, inače bi to za nas kao organizatore bila katastrofa - rekao je direktor Kupa kontinenata Siniša Ergotić

Siniša ErgotićSiniša ErgotićČetveročlana delegacija Međunarodne atletske federacije ( IAAF) posjetila je prošli vikenda Split kako bi se uvjerila u tijek organizacije IAAF/VTB Bank Kupa kontinenata, koji će se 4. i 5. rujna održati na Poljudu.

Organizacijski delegat Jean Pozcobut, koordinatorica natjecanja La Tanya Waweru, tehnički delegat Luis Saladie i viši menadžer za natjecanja Carlo de Angeli pregledali su stadione na Poljudu i Parku mladeži te održali niz sastanaka s lokalnim Organizacijskim odborom Kupa nakon čega su izrazili zadovoljstvo trenutnim stanjem uvjeta u Splitu.

- U odnosu na naš prethodni posjet u listopadu prošle godine situacija je mnogo bolja, naročito što se tiče stadiona čije je uređenje pri samom kraju. Uvjerili smo se da će atletska staza vrlo skoro biti dovršena i to nas posebno raduje. Moram reći da smo, po do sada viđenom, zadovoljni tehničkim detaljima organizacije prvog Kupa kontinenata. Osobno mi se stadion na Poljudu sviđa jer su tribine vrlo blizu borilišta, to će natjecanju dati posebnu draž - rekao je Francuz Pozcobut, inače počasni rizničar IAAF-a.

Za krovnu svjetsku atletsku federaciju Kup kontinenata je iznimno važno natjecanje, riječ je o novom konceptu natjecanja, pa IAAF-a ne želi ništa prepustiti slučaju. Pozcobut je stoga jasno istaknuo kako organizacija mora biti na najvišoj razini.

- Ljudi iz lokalnog Organizacijskog odbora imaju dovoljno iskustva s velikih natjecanja i siguran sam da će do rujna sve sjesti na svoje mjesto. Postoje određeni problemi za koje smo dobili uvjerenja da će biti riješeni, poput hotela Radisson Blu koji još uvijek nije otvoren, a u kojem bi trebala biti smještena najviša delegacija IAAF-a predvođena predsjednikom Lamineom Diackom. Posjetili smo hotel i vidjeli da su radovi pri završetku, nadam se da će biti dovršeni na vrijeme.

Osim zabrinutosti oko smještaja najviših dužnosnika, Pozcobut je važnim označio i problem televizijskog prijenosa Kupa u Hrvatskoj. Naime, niti jedna od nacionalnih tv-kuća još nije kupila pravo prijenosa, a do sada su to učinile televizijske kuće iz čak 130 država.

- Još uvijek nije postignut dogovor o otkupu televizijskih prava niti s jednom od tri domaće tv-kuće, vremena je sve manje, ali se ipak nadamo da će prijenosa biti. Vjerujemo da će nam i IAAF pružiti ruku pomoći da riješimo to pitanje, inače bi to za nas kao organizatore bila katastrofa - rekao je direktor Kupa kontinenata Siniša Ergotić.

Četveročlana delegacija Međunarodne atletske federacije predvođena Jeanom Pozcobutom u šetnji Poljudom (Foto: split2010cc.com)Četveročlana delegacija Međunarodne atletske federacije predvođena Jeanom Pozcobutom u šetnji Poljudom (Foto: split2010cc.com)- Svima nam je u interesu da natjecanje vide gledatelji u Hrvatskoj, ponajviše lokalnom Organizacijskom odboru kojem smo u svakom trenutku spremni pomoći. Upoznali smo ljude koji će biti zaduženi za produkciju, riječ je o stručnjacima s iskustvom rada na velikim natjecanjima, pa smo sigurni da će odraditi kvalitetan posao. Kup kontinenata je natjecanje koje će vidjeti cijeli svijet pa nam je važno da svi predstavnici medija imaju optimalne uvjete za rad - dodao je Jean Pozcobut.

Pozcobut je dugogodišnji dužnosnik IAAF-a, čovjek s ogromnim iskustvom s velikih natjecanja , a jedno od njih su i Mediteranske igre 1979. u Splitu.

- Pamtim da je tada stadion bio potpuno nov i uvijek pun gledatelja. Volio bih da tako bude i na Kupu kontinenata u rujnu, vjerujem da će ljubitelji atletike uživati gledati najbolje atletičare svijeta. Važna je činjenica da je ovo grad Blanke Vlašić koja je za mene najveća zvijezda ženske atletike. Ona ima posebnu karizmu, gdje god se pojavi privlači značajnu pažnju navijača i medija. Uistinu je izniman ambasador atletike, sporta, svoje države i grada. Siguran sam da će u rujnu imati veliku podršku domaćih navijača, to će ovom natjecanju dati dodatnu dimenziju.

Dojmove o drugom službenom posjetu Splitu iznijela je i La Tanya Waweru, dužnosnica IAAF-a zadužena za koordinaciju između lokalnog Organizacijskog odbora i IAAF-a.

- Zadovoljna sam viđenim u Splitu, organizacijski napredak je više nego očit, a sigurna sam kako ćemo svi zajedno uložiti dodatni napor da Kup kontinenata bude vrhunski sportski događaj. Organizatori će do rujna imati mnogo posla, a mi smo im u svakom trenutku spremni pomoći da ostvarimo uspjeh - istaknula je Waweru.

Vezane vijesti

Hrvatska s 11 predstavnika u Helsinkiju

Hrvatska s 11 predstavnika u Helsinkiju

Hrvatska atletska reprezentacija u ponedjeljak 25. lipnja putuje na Europsko prvenstvo koje se od 27. lipnja do 1. srpnja održava u Helsinkiju.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika