30.06.2010. / 23:48

Autor: Ana Smrečki

Hebrang: Na Sanaderov odlazak iz politike gledam kao na bijeg od problema

«Čovjek koji može takvo nešto učiniti svojoj zemlji, doista mu je bolje da ode. A kad napustite brod koji počinje tonuti kako ćete se nakon toga vratiti i što ćete reći toj posadi, kako ćete ju pogledati u oči?», zapitao se Hebrang

Prije točno godinu dana bivši premijer Sanader napustio je Vladu i HDZ, a u njegovu fotelju zasjela je aktualna premijerka Kosor,Prije točno godinu dana bivši premijer Sanader napustio je Vladu i HDZ, a u njegovu fotelju zasjela je aktualna premijerka Kosor,Premijerka Kosor preuzela je kormilo Banskih dvora 1. srpnja prošle godine. Prije točno godinu dana bivši premijer Sanader napustio je Vladu i HDZ, a u njegovu fotelju zasjela je aktualna premijerka Kosor, njegova dugogodišnja 'desna ruka'. Posljednja istraživanja ipak joj ne idu u korist, budući da SDP popularniji od HDZ-a i to za čak 10 posto. Godinu dana od Sanaderovog odlaska, čini se da je bivši premijer najomraženiji političar, a mišljenje javnosti uglavnom je negativno.

Sanader nije rekao zbogom politici

Za predsjednika Sabora i Sanaderovog prijatelja Luku Bebića to je bilo veliko iznenađenje. S njegovom odlukom, kako je istaknuo za Novu TV nije se slagao, a mislio je da će Sanader ipak ostati u politici. Pokušao ga je i odgovoriti, no očito je bilo prekasno. Ipak, bez obzira na sve što se u hrvatskoj politici dogodilo u posljednjih godinu dana, Bebić smatra da Sanader još nije rekao zbogom.

HDZ-ov Andrija Hebrang prvo je pomislio da Sanader odlazi iz politike zbog bolesti. Znao je da se bivši premijer ne šali, jer je prema njegovom izrazu lica shvatio da donosi tešku odluku i to protiv svoje volje. Ipak, Hebrangu se iz današnje perspektive Sanaderov odlazak čini apsolutno kao bijeg. Da mu je netko prije dvije godine rekao da na čelo Vlade dolazi Jadranka Kosor, poručio bi mu da se 'probudi iz tog sna'.

Ako ima obraza neće se vratiti

Pravi razlog Sanaderovog odlaska ne zna, no otkriva da je nakon Sanaderove odluke da odlazi osjetio veliko olakšanje. «Čovjek koji može takvo nešto učiniti svojoj zemlji, doista mu je bolje da ode. A kad napustite brod koji počinje tonuti kako ćete se nakon toga vratiti i što ćete reći toj posadi, kako ćete ju pogledati u oči?», zapitao se Hebrang, čime je zapravo želio dati do znanja kako sumnja da će se Sanader vratiti na hrvatsku političku scenu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika