05.07.2010. / 11:40

Autor: Nacionalova redakcija

Ljeto iza rešetaka: Višnja i Zdravko Pevec još dva mjeseca ostaju u pritvoru

"Opasnost od utjecaja na svjedoke više ne postoji jer je u dosadašnjem istražnom postupku ispitano svih 12 svjedoka. Pritvor im je produljen na dva mjeseca i stoga što slijedi sudsko vještačenje opsežne poslovne dokumentacije prikupljene tijekom istrage", kazala je sutkinja Barberić - Valentić

Zdravko i Višnja Pevec u pritvoru će ostati najmanje do 3. rujnaZdravko i Višnja Pevec u pritvoru će ostati najmanje do 3. rujnaI dok su nekada ljeta provodili u skupim i mondenim ljetovalištima, bračni par Pevec za ovo ljeto imaju samo jednu destinaciju - istražni pritvor u Bjelovaru.

Naime, Bjelovarski list piše kako je istražna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru Dajana Barberić-Valentić Višnji i Zdravku Pevecu produžila istražni pritvor na još dva mjeseca. Peveci će tako zbog osebno teških okolnosti djela za koje se sumnjiče u pritvoru biti najmanje do 3. rujna.

Bračni par Pevec, kako se neslužbeno doznaje, se sumnjiči da je iz dva svoja poduzeća, Peveca Bjelovar i Pevec transporta "isisao" 20-ak milijuna kuna.

"Opasnost od utjecaja na svjedoke više ne postoji jer je u dosadašnjem istražnom postupku ispitano svih 12 svjedoka. Pritvor im je produljen na dva mjeseca i stoga što slijedi sudsko vještačenje opsežne poslovne dokumentacije prikupljene tijekom istrage", kazala je sutkinja Barberić - Valentić.

Višnja i Zdravko Pevec u pritvoru su završili prije mjesec dana zbog sumnji na počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminala. Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga pri poslovanju Peveca d.o.o. Bjelovar i Pevec transporta.

Uz njih se sumnjiči i bivša računovotkinja Peveca Dragica Barišić, koja se brani sa slobode.

Vezane vijesti

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika