05.07.2010. / 16:55

Autor: Hina

Vrhovni sud o Glavašu: Nagađanja o već donesenoj presudi su bespredmetna

Glavaš je na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen po zapovjednoj odgovornosti na deset godina zatvora jer je pripadnicima SUS-a naredio uhićenja, mučenja i ubojstva srpskih civila, a prije izricanja presude pobjegao je u BiH

Branimir GlavašBranimir GlavašVrhovni sud objavio je danas da su sva nagađanja u medijima o odluci tog suda u slučaju Branimira Glavaša i pokušajima utjecaja na već donesenu odluku bespredmetna.

Vrhovni sud priopćio je da je vijeće tog suda donijelo odluku u povodu žalbi na prvostupanjsku presudu Glavašu i ostalima te da je u tijeku izrada pisanog otpravka drugostupanjske odluke s obrazloženjem s čijim će sadržajem stranke i javnost biti upoznati pošto se spis dostavi prvostupanjskome sudu.

"Do tog trenutka sadržaj drugostupanjske odluke ostat će poznat samo sucima koji su sudjelovali u njenom donošenju, pa su sva nagađanja u medijima o vrsti te odluke i pokušajima utjecaja na donesenu odluku bespredmetna", stoji u priopćenju glasnogovornika i suca Vrhovnog suda Dražena Tripala.

Dnevnik "Jutarnji list" jučer je, pozivajući se na neslužbene informacije iz pravosudnih krugova, objavio da je Vrhovni sud u izmijenjenom obliku potvrdio Glavašu kaznu Županijskoga suda u Zagrebu.

Glavaševi branitelji to su na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare ocijenili nagađanjem, dezinformacijom i pritiskom na hrvatsko pravosuđe. Smatraju da su medijski pritisci na pravosuđe u slučaju protiv njihova branjenika kazneno djelo i da se njima želi spriječiti pozitivna odluka Vrhovnog suda.

Glavaš je na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen po zapovjednoj odgovornosti na deset godina zatvora jer je pripadnicima SUS-a naredio uhićenja, mučenja i ubojstva srpskih civila, a prije izricanja presude pobjegao je u BiH.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 05.07.10. 21:38

Ovaj covjek je izuzetno privlacan na ovoj fotografiji, otprilike isto toliko privlacan i simpatican kao sto su to bili Franjo Tudman i Gojko Susak. Tko zna da li su se slucajno poznavali dok su ova zadnja dvojica bili zivi?
Ima naravno jos takvih ljepotana koji slobodno secu po Hrvatskoj!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika