05.07.2010. / 23:49

Autor: Ana Smrečki

Tadić ponovno odbio Kosoricu: Zbog kosovskog premijera ne dolazi u Dubrovnik

Neslužbeno se doznaje da dolazak kosovskog premijera u Hrvatsku ne bi trebao zaoštriti hrvatsko-srbijanske odnose

Drugi je to puta daje Srbija odbila doći na skup na kojem sudjeluju predstavnici legitimne kosovske vlastiDrugi je to puta daje Srbija odbila doći na skup na kojem sudjeluju predstavnici legitimne kosovske vlastiPeti po redu Croatia summit koji se 9. i 10. srpnja održava u Dubrovniku ponovno će okupiti političku elitu iz svih dijelova svijeta. Premijerka Kosor na Jadranu će okupiti svoje kolege, od talijanskog predsjednika Vlade Silivia Berlusconia, francuskog premijera Francoisa Fillona, poljskog kolegu Donalda Tuska, te bugarskog šefa Parlamenta Bojkova Borisova.

Svoj dolazak je najavio i kosovski premijer Hashim Thacij, što će značiti novu odbijenicu iz Srbije. Naime, kako piše Jutarnji list, na Croatia summit će doći gotovo svi čelnici država iz regije Slovenije, BiH, Makedonije i Crne Gore, osim predstavnika Srbije. Dolazak kosovskih dužnosnika u hrvatsku ponovno je razlog nedolaska srpskih političara.

Putin ipak ne dolazi u Dubrovnik

Drugi je to puta da je Srbija odbila doći na skup na kojem sudjeluju predstavnici legitimne kosovske vlasti. Podsjetimo, srpski predsjednik Boris Tadić nije došao ni na skup o europskim perspektivama zemalja Balkana koje su zajednički u Brdu kod Kranja organizirali Slovenija i Hrvatska. S druge strane, srpski su dužnosnici sudjelovali na sastanku u Sarajevu zajedno s predstavnicima Kosova.

Ipak, neslužbeno se doznaje da dolazak kosovskog premijera u Hrvatsku ne bi trebao zaoštriti hrvatsko-srbijanske odnose. Skup će se baviti pitanjima političke, sigurnosne i gospodarske suradnje na jugoistoku Europe. Iako se spekuliralo da bi u Dubrovnik mogao doći i ruski premijer Vladimir Putin, te se najave za sada neće ostvariti. U Hrvatsku bi pak mogao kroz par mjeseci kada se dovrši sporazum Družba Adrija.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika