06.07.2010. / 22:49

Autor: Ana Smrečki

Milanović: Politički piromani ne mogu ugasiti požare i izvući zemlju iz krize

Očekivano, Milanović vjeruje u pobjedu oporbe na čelu sa SDP-om na predstojećim parlamentarnim izborima, no još uvijek ne želi konkretno govoriti o sklapanju koalicijskih sporazuma

O tome tko je bolji premijer, Sanader ili Kosor, Milanović ne razmišljaO tome tko je bolji premijer, Sanader ili Kosor, Milanović ne razmišljaI godinu dana nakon mandata premijerke Kosor, oporba poručuje da Vlada ne radi dobro svoj posao. Zoran Milanović koji je gostovao u Dnevniku Nove TV ističe da Hrvatskoj treba jasna alternativa, a budući da pritom misli na SDP kojem je na čelu naglašava da je spreman preuzimanja mandata napraviti bolne rezove. Mišljenja je da aktualna vlast za to nema političke snage, a ponavlja i da se prekasno krenulo s programom gospodarskog oporavka.

«Mislim da ova zemlja treba jasan i kvalitetan izbor. Mislim da smo taj izbor upravo mi, koalicija stranaka lijevog centra i mislim da je to ekipa koja ima energiju i kredibilitet, za izvući zemlju iz krize i da ju vodi te da napravi nešto kvalitetno», napominje Milanović koji je još jednom opovrgnuo spekulacije o velikoj koaliciji SDP-a i HDZ-a.

Milanović vjeruje u pobjedu oporbe

Za njega su to rješenja za uistinu bezizlazne situacije, a šef SDP-a poručuje da ova situacija nije bezizlazna. Iako priznaje da se Hrvatska nalazi u teškom stanju, slikovito poručuje da Hrvatska nije utopljenik kojem bi se trebalo pružiti ruku, a isto tvrdi i za premijerku Kosor. Milanović smatra da ona tehnički može voditi Vladu do kraja mandata, no smatra da politički sama mora odlučiti kako dalje.

«Da sam na njezinom mjestu, ne bi si dopustio da dovedem sebe i zemlju u poziciju da sindikati moraju napraviti ono što su napravili. Najjače kosti Vlade i dalje su iste, a politički piromani, odnosno ljudi koji su palili požare problema, ne mogu sada ugasiti te iste požare i izvući zemlju iz krize», poručuje čelnik najjače oporbene stranke.

Očekivano, Milanović vjeruje u pobjedu oporbe na čelu sa SDP-om na predstojećim parlamentarnim izborima, no još uvijek ne želi konkretno govoriti o sklapanju koalicijskih sporazuma. O tome će se očitovati nakon što se sazna datum raspisivanja parlamentarnih izbora. O tome tko je bolji premijer, Sanader ili Kosor, Milanović ne razmišlja. To je za njega zapravo Vlada kontinuiteta, koja nije dobro odradila .

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 06.07.10. 22:55

hdz je cancer, a institucije su metastaze. treba najopaqiju chemoterapieju primjeniti...
bitch.


registracija
9/8/09

vinko12, 06.07.10. 23:56

hocemo crvene kmere na vlast da imamo i zvanicni neokomunizam i potpuno unistenje moralno i gospodarsko. Tada ce kreteni kao i gromco i kompanija koja glasa za komunjare iz sdpe i hnsa krepavati zajedno s nama na minimalcima. i zajednickom soc kazanu. Tek ce onda vidjeti stio znaci globalna svijetska ekonomska kriza. Jedva cekam da doce milanovic uz josifovica
uz njegovu udbasku bratiju.


registracija
2/12/09

gromco, 07.07.10. 01:09

vinko qad su komunjare vladale si imal i posla prava..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika