07.07.2010. / 12:02

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Povratak otpisane: Hloverka postala v.d. direktorice programa HTV-a

"Ako se oko tog mog imenovanja baš svi dogovore, ako svi koji to trebaju daju suglasnost, mislim da bih prihvatio ponudu, jer bih je u tom slučaju shvatio kao neku vrstu radne i moralne obaveze", rekao je Milić

Hloverka Novak SrzićHloverka Novak SrzićU tradicionalnom HRT-ovskom duhu održano je današnje zasjedanje vijeća ove nacionalne kuće. U prijevodu, nije bilo previše iznenađenja. Jedna od glavnih posljedica jest činjenica da je Hloverka Novak Srzić izabrana za v.d. direktorice programa HTV-a! Prijedlog je iznio vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a Mislav Stipić, a šest članova vijeća se zdušno i jednoglasno složilo s konstatacijom. Vijećnice Sanja Modrić i Marina Škrabalo nisu ni sudjelovale u donošenju odluke, obzirom da su netom prije podnijele ostavke na članstvo u Vijeću. Podsjetimo da je to isto Vijeće smijenilo Hloverku Novak Srzić iz čelništva Informative, pa Modrić i Škrabalo posljednju odluku tumače provokacijom i vrhunskim bezobrazlukom.

Uz to, programsko vijeće HRT-a razriješilo je danas Domagoja Burića dužnosti direktora programa HTV-a na njegov zahtjev, koji je obrazložio ozbiljnim zdravstvenim problemima. Kako bi odluka postala službena, vijeće mora imenovati njegova privremenog nasljednika i raspisati natječaj za direktora programa HTV-a. Obnašatelj dužnosti ravnatelja HRT-a Josip Popovac izvijestio je da je Burić dulje na bolovanju i da je u razgovoru s njim doznao kako je riječ o ozbiljnim tegobama te da je po preporuci liječnika odmah trebao prekinuti stresan posao koji radi.

Domagoj BurićDomagoj BurićNeki su vijećnici izrazili čuđenje zašto su tek danas obaviješteni o zahtjevu za razrješenjem koji je Burić predao ravnateljstvu još 15. lipnja. Popovac je objasnio kako su se nadali da su Burićeve zdravstvene tegobe privremene, ali to se stanje nije popravilo. Vijeće je Burića razriješilo sa sedam glasova za, a jedan glas nije bio valjan. Vijećnici su se nakon toga povukli na konzultacije zbog imenovanja obnašatelja dužnosti direktora programa HTV-a. U nastavku sjednice očekuje se i rasprava o produljenju mandata privremenom uredniku informativnog programa Renatu Kuniću, a trebale bi biti otvorene i prijave na ponovljeni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a.

Jutarnji list piše kako Prisavljem kruži priča da je favorit za direktorsku fotelju Goran Milić. "Mene nitko još nije pitao bih li preuzeo to mjesto. Što bih odgovorio kada bi me pitali? Prvo bih dobro promislio. Međutim, ako se oko tog mog imenovanja baš svi dogovore, ako svi koji to trebaju daju suglasnost, mislim da bih prihvatio ponudu, jer bih je u tom slučaju shvatio kao neku vrstu radne i moralne obaveze", rekao je Milić Jutarnjem listu.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 07.07.10. 13:19

Bolji izbor milijun puta od Gorana Yutel-nostalgičara Milića zvanog konvertit, zvanog "danas pričam ekavicu-sutra pričam ijekavicu". Lustracija je moj izbor!!!!


registracija
27/12/06

Skipp, 07.07.10. 13:43

Strava i užas. Bal vampira na HRT se nastavlja. Treba to kompletno društvo pobacati kroz prozor (dobar dio bi trebao završiti i u Remetincu) i početi ab ovo.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.07.10. 13:44

Majko moja,nikada se riješiti Hloverke i HDZ-a.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika