07.07.2010. / 16:21

Autor: Hina

Šimonović dobio nasljednika: Sabor izglasao povjerenje Draženu Bošnjakoviću

Iako je glasovanje o povjerenju Bošnjakoviću prvotno bilo najavljeno za 12 sati, zbog nedostatka kvoruma odgođeno je za poslijepodne

Novi ministar pravosuđa Dražen BošnjakovićNovi ministar pravosuđa Dražen BošnjakovićDražen Bošnjaković prisegnuo je danas za ministra pravosuđa nakon što su mu saborski zastupnici (većinom glasova) iskazali povjerenje.

Za taj prijedlog vlade glasovalo je 80 zastupnika, dva su bila suzdržana, a protiv 21.

Bošnjaković je rođen 1961. u Vukovaru, osnovnu i srednju školu završio je u Iloku, a diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu, na kojemu je 1997. položio pravosudni ispit.

Od 1993. do 1997. radio je kao tajnik Sisačko-moslovačke županije, a potom otvara odvjetnički ured u Ivanić Gradu.

Na parlamentarnim izborima 2003. izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru na listi HDZ-a, a saborski je mandat osvojio i na izborima 2007. Bio je predsjednik saborskih odbora za Ustav i za zakonodavstvo.

Član je Središnjeg odbora HDZ-a, a 2008. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije.

U siječnju 2008. imenovan je za državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i s te dužnosti dolazi na ministarski položaj, na kojemu će naslijediti Ivana Šimonovića koji odlazi na funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a.

Iako je glasovanje o povjerenju Bošnjakoviću prvotno bilo najavljeno za 12 sati, zbog nedostatka kvoruma odgođeno je za poslijepodne.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika