08.07.2010. / 07:57

Autor: Hina

Grčki parlament usvojio plan zakona o reformi mirovina

Paket zakona pod nazivom "Novi sustav mirovina" pomaknuti će granicu odlaska u mirovinu u Grčkoj na navršenih 65 godina života

Georges PapandreuGeorges PapandreuGrčki parlament u srijedu navečer usvojio je plan zakona o reformi mirovina za privatni sektor, kojim se predviđa odlazak zaposlenika u mirovinu s navršenih 65 godina.

Plan zakona, koji se smatra iznimno važnim dijelom rigoroznog plana čiji je cilj suočiti se s teškom financijskom krizom u Grčkoj, pod nazivom "Novi sustav mirovina" glasovalo je 159 zastupnika socijalističke većine i dvoje neovisnih zastupnika od 298 prisutnih. Parlament ima ukupno 300 zastupnika.

Nakon glasanja o planu će se, članak po članak, raspravljati u četvrtak prije drugoga glasanja koje će se održati u četvrtak navečer, izjavio je predsjednik parlamenta Philippos Petsalnikos.

Grčki premijer Georges Papandreu istaknuo je pred zastupnicima da je ta reforma "iznimno važna za održanje sustava mirovina i jamstvo za isplatu mirovina u budućnosti".

Vezane vijesti

Italija: Montijeve reforme prošle Senat

Italija: Montijeve reforme prošle Senat

Reforma talijanskoga radnog zakonodavstva premijera Marija Montija, najvažniji dio njegova pokušaja da potakne gospodarstvo, dobila je u četvrtak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika