08.07.2010. / 12:30

Autor: Tonko Vulić

5 šalica zelenog čaja dnevno = savršen recept za zdravlje

Ovaj sve popularniji napitak služi povećanje životne energije i vitatalnosti, boljoj regulaciji apetita i tjelesne težine, djelotvornijem izlučivanju toksina iz organizma, smanjenju povišenih masnoća u krvi, bolja regulacija šećera u krvi, kvalitetnijem rastu noktiju, kose i poboljšanju elastičnosti i glatkoće kože

Zeleni čaj je napitak koji poslijednjih godina postaje sve popularniji napitak te postepeno zamijenjuje crni čaj, kavu, pa čak i osvježavajuća pića.

Razlog tome je što je konačno, nakon istoka gdje je cijenjen već tisućljećima, i cijeli zapadni svijet taj napitak počeo prepoznavati kao izvor vitalnosti, poleta, boljeg raspoloženja te kvalitetnijeg i duljeg življenja. Zeleni čaj sadrži, do danas otkrivenih, oko 300 kemijskih spojeva koji imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Najočigledniji efekti su povećanje životne energije i vitatalnosti, bolja regulacija apetita, regulacija tjelesne težine, djelotvornije izlučivanje toksina iz organizma, smanjenje povišenih masnoća u krvi, bolja regulacija šećera u krvi, kvalitetniji rast noktiju, kose i poboljšanje elastičnosti i glatkoće kože.

Detalje pročitajte u tiskanom izdanju Zdravog života!

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika