08.07.2010. / 20:30

Autor: Ana Smrečki, Hina

Spektakl u Dubrovniku: Ivanišević i McEnroe prikupili milijun kuna za dječju bolnicu

Ne treba zanemariti ni rezultat dvobojan, naš je Ivanišević svladao McEnroea 2:1. Da je humanitarni karakter puno važniji od samog rezultata pokazalo se već na početku meča, a teniske su legende već u prvim minutama dale naslutiti da slijedi pravi spektakl

Ivanišević je u Dubrovniku svladao McEnroea 2:1Ivanišević je u Dubrovniku svladao McEnroea 2:1U Dubrovniku je održan neviđeni sportski spektakl. U staroj gradskoj jezgri upriličili su ga dvije teniske legende Goran Ivanišević i John McEnroe, a sve to naravno u humanitarne svrhe. Cilj je ispunjen, za dječji odjel Opće bolnice Dubrovnk prikupljeno je oko milijuna kuna.

Karta više tržila se za ovaj teniski meč u povijesnoj jezgri Grada, a tisuću kuna koliko se trebalo izdvojiti da bi se gledao ovaj spektakl, nisu se dvoumili izdvojiti gradonačelnik Vlahušić, župan Dobroslavić, ravnatelj bolnice Bazdan, kao i brojne druge poznate javne osobe među kojima je bila i Janica Kostelić.

Spontano dovikivanje s publikom

Ne treba zanemariti ni rezultat dvobojan, naš je Ivanišević svladao McEnroea 2:1. Da je humanitarni karakter puno važniji od samog rezultata pokazalo se već na početku meča, a teniske su legende već u prvim minutama dale naslutiti da slijedi pravi spektakl. Tako je i bilo, osim da su još uvijek u formi, pokazali su da na teniskom terenu mogu biti šaljivi i prirodni.

Tako je McEnroe često komunicirao s publikom, šalio se na vlastiti račun, bacao se po podu, ali i podsjetio na finte kakve priliče samo pravim sportskim magovima. Osim humanitarnog i sportskog karaktera ne treba zaboraviti ni na onaj promidžebeni, budući da je slika Dubrovnika večeras obišla svijet. Meč se prenosio uživo, a prenosilo ga je više od deset svjetskih tv postaja.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika