08.07.2010. / 21:22

Autor: Ana Smrečki, Hina

Josipović: Treba nam realan rebalans proračuna, kako si ne bismo mazali oči

Ističe da su njegovi odnosi s premijerkom Kosor vrlo dobri, te da se još mogu unaprijediti. Pritom nije mislio na riječ popraviti, budući da ta riječ, kako kaže nije odgovarajuća

Predsjednik Josipović poručuje da je u vrlo dobrim odnosima s premijerkom KosorPredsjednik Josipović poručuje da je u vrlo dobrim odnosima s premijerkom KosorDva velika događaja u Dubrovniku u samo jednom tjednu. U jeku turističke sezone u povijesnoj jezgri Grada u četvrtak je upriličen teniski meč humanitarnog karaktera, a samo dan kasnije počinje Croatia summit. Za naše državne dužnosnike nema dvojbe, riječ je o vrlo važnom događaju koji će pridonijeti afirmaciji Hrvatske u svijetu.

«Taj summit znači daljnju afirmaciju Hrvatske u regiji i šire u Europi. Na našem putu u Europsku uniju znači nam jako puno da se politička elita iz šire regije sastane u Dubrovniku i raspravlja važna politička pitanja», poručio je Josipović u Zadru. Bila je to prilika i za odgovore na aktualna pitanja, a jedno od njih je i odnos s premijerkom Kosor.

Neisplata plaća kazneno djelo

Ističe da su njihovi odnosi vrlo dobri, te da se još mogu unaprijediti. Pritom nije mislio na riječ popraviti, budući da ta riječ, kako kaže nije odgovarajuća. Predsjednika nisu mogla zaobići ni pitanja o radničkim pravima. Očekuje da će Sabor u nove odredbe Zakon o radu ugraditi i članak koji se odnosi na neisplatu plaća. Josipović smatra da bi se to trebalo u budućnosti kvalificirati kao kazneno djelo.

Osvrnuo se i na prikupljene potpise za referendum koji se odnosi na izmjene Zakona o radu. Predsjednik ističe da je broj prikupljenih potpisa impresivan, te da jasno pokazuje volju građana. Smatra da ni Vlada, ni sindikati, ali ni javnost nisu fokusirani na ozbiljna kršenja prava radnika u privatnom sektoru.

Treba nam rebalans proračuna

Ocjenjuje da se da se pritisak stvara samo za ostvarenje prava zaposlenika u javnom sektoru. Osvrnuo se Josipović i na najavljeni rebalans proračuna. Smatra da je on potreban, ali da će Vlada i Sabor odlučiti kada će on uslijediti. Naglašava kako je važno da rebalans proračuna bude realan, da sebi i drugima ne bismo mazali oči.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika