09.07.2010. / 13:47

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

DORH protiv Karamarka: 'Mršić nije imao specijalan tretman'

Državno odvjetništvo odbacilo je medijske napise i sumnje ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka u objektivnost odvjetništva pri odbacivanju policijske kaznene prijave bivših čelnika Podravke Darka Marinca i Željka Đurđine te koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića.

Zvonimir MršićZvonimir MršićDržavno odvjetništvo odbacilo je medijske napise i sumnje ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka u objektivnost odvjetništva pri odbacivanju policijske kaznene prijave bivših čelnika Podravke Darka Marinca i Željka Đurđine te koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića.

Nakon odbačaja prijave zbog navodnih nezakonitosti pri kupnji i prodaji Podravkina odmarališta Pirovac dio tiska je, pozivajući se na neimenovane izvore bliske policiji, objavio da je prijava odbačena jer Mršić ima dobre veze u pravosuđu.

Ministar Karamarko je, pak, za današnji Jutarnji list kazao kako ima razloga sumnjati u objektivnost koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva, među ostalim, i zbog činjenice da su suprug i kći županijske državne odvjetnice u Koprivnici zaposleni u tvrtkama kojima je osnivač Grad Koprivnica.

Na upit kakav je stav glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića o Karamarkovim sumnjama glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin uputila je na priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici u kojemu se navodi da postupanje u navedenom slučaju ni u kojem trenutku nije bilo pod utjecajem političkih, rodbinskih ili bilo kojih drugih odnosa.

Odvjetništvo ističe da su tendenciozne, netočne i ničim dokazane tvrdnje da Mršić nije optužen jer ima "dobre veze u pravosuđu" i da je imao "specijalan tretman" zbog iznimno dobrih odnosa sa čelnicima lokalnog pravosuđa.

Odbacuju i tvrdnju da je lokalno državno odvjetništvo primijenilo "blaži kriterij" u ocjenjivanju opravdanosti kaznene prijave. Tvrde kako je riječ o samostalnoj odluci općinske državne odvjetnice koja je radila na predmetu, donesenoj nakon razmatranja kaznene prijave te izvida koje je provelo državno odvjetništvo.

Ministar Karamarko za tisak je, pak, izjavio da je neugodno iznenađen odlukom odvjetništva na predmetu na kojemu je zajedno radilo s policijom. Odluku u brojnim detaljima smatra kontradiktornom te ocjenjuje da upravo postupci koprivničkog tužiteljstva otvaraju prostor za politizaciju slučaja.

Karamarko je, piše tisak, uvjeren da odbacivanje prijave u slučaju Pirovac te još dva gradska poduzeća nije slučajno te da "pokazuje namjeru državnog tužilaštva u Koprivnici da štiti interese gradske uprave, zbog čega imam razloga sumnjati u njihovu objektivnost". Dodao je da je policija već zatražila od Bajića da se provede nadzor i utvrdi utemeljenost odbačaja u sva tri spomenuta predmeta.

"Smatramo da izjava ministra Karamarka nije nikakav pritisak na pravosuđe, to jest državno odvjetništvo. Ministar i MUP samo traže da se objektivno sagledaju sve činjenice i da svaka institucija objektivno radi svoj posao", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/7/10

tihomirtr, 09.07.10. 16:29

ma napišite da je to bračni par Bagarić ona radi u DO , a on na gradskim bazenima


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika