27.09.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

AMERIČKI TALIBAN POSTAO MUSLIMAN ZBOG FILMA SPIKEA LEEJA


Američki taliban kojeg je zarobila američka vojska u Afganistanu, John Walker Lindh na islam se preobratio jer je bio fasciniran filmom ‘’Malcom X’’ kontroverznog redatelja Spikea Leeja, izjavio je njegov odvjetnik. Lindh je u 12-oj godini pogledao ovaj film i oduševio se posljednjom scenom u kojoj muslimani kreću na hodočašće u Meku i fanatično se mole Alahu.
‘’Uvijek smo podržavali njegovo zanimanje za religiju i činjenicu da se odlučio obratiti na islam’’ – rekla je njegova majka Marilyn i dodala da je njezin sin bio oduševljen Denzelom Washingtonom u ulozi nasilnika iz Harlema koji se potpuno promijenio zahvaljujući prelasku na islam.
Johna Walkera Lindha su zarobili američki vojnici u Afganistanu kao pripadnika talibanskih jedinica. Prvotno mu je trebalo biti suđeno za veleizdaju i terorizam, ali nakon što se izjasnio krivim optužbe su ublažene pa neće dobiti kaznu veću od 20 godina zatvora.

Vezane vijesti

U usklađenim talibanskim napadima u Afganistanu 47 mrtvih

U usklađenim talibanskim napadima u Afganistanu 47 mrtvih

Četrdeset i sedam osoba, 36 talibana, osam pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti i troje civila, poginulo je u usklađenim talibanskim napadima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika