09.07.2010. / 19:43

Autor: Ana Smrečki

Počeo Croatia summit u Dubrovniku: Josipović zakasnio, Pahor progovorio hrvatski

Zanimljivo, uoči summita premijer Pahor izdvojio je slobodno vrijeme za trčanje, a nakon svoje planirane rute i osvježenja, susreo se s premijerkom Kosor

Premijer Pahor u svom je govoru pričao na hrvatskomPremijer Pahor u svom je govoru pričao na hrvatskomU Dubrovniku je započeo tradicionalni peti po redu Croatia summit, a visoki dužnosnici europskih zemalja, te Kanade razgovarat će se o gospodarstvu, globalnoj sigurnosti i budućnosti jugoistočne Europe. Premijerka Kosor za isti je stol uspjela okupiti šest premijera, među kojima je i njezin slovenski kolega Borut Pahor. Zanimljivo, uoči summita izdvojio je slobodno vrijeme za trčanje, a nakon svoje planirane rute i osvježenja, susreo se s premijerkom Kosor.

Nije izostalo grljenje i ljubljenje

Naravno, nije izostao ni srdačan pozdrav, popraćen poljupcima, a zanimljivo, premijer Pahor u svom je govoru pričao na hrvatskom. Talijanski predsjednik Vlade Silvio Berlusconi otkazao je u zadnji čas zbog stanja u zemlji, kao i crnogorski Milo Đukaović koji se ispričao zbog privatnih problema. U Dubrovnik, kako se i očekivalo nije došao ni ruski premijer Vladimir Putin, a on se ispričao neodgodivim obvezama.

Zato je na Croatia summit stigao francuski premijer Francois Fillon koji se čak dva puta sastao s premijerkom Kosor. Poručio je da je Francuska oduvijek podupirala Hrvatsku koja prema njegovom mišljenju pripada Europi, te je sudjelovala u izgradnji europske civilizacije. Stoga, smatra da će ulazak Hrvatske u EU biti snažna poruka zemljama regije. Peti Croatia summit okupio je četiri premijera regije, slovenskog, bugarskog, albanskog i kosovskog, ali i premijere Poljske i Francuske.

Josipović zakasnio na summit

Oni su u Dubrovnik stigli na vrijeme, za razliku od našeg predsjednika Josipovića koji je na summit zakasnio, piše Večernji list. Odlučio je da o tome neće šutjeti, pa je za govornicom ustvrdio da avioni mogu kasniti, jednako kao i državnici mogu kasniti, ali da kada je riječ o europskim integracijama, zemlje regije nikako ne smiju kasniti. Otvarajući skup, premijerka Kosor je kao domaćica naglasila da za sve zemlje Jugoistočne Europe ima mjesta u EU, te da suradnja među zemljama regije nemaju alternative.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 09.07.10. 22:45

sad jaca mora zajodlat...
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika