10.07.2010. / 08:44

Autor: Hina

Biškupić:Jedino rješenje za MSU-a su po 2 člana iz države i grada te 1 iz MSU-a

Grad i država imaju višegodišnje iskustvo dobre suradnje i za dobrobit kulture nećemo dopustiti da nas netko posvađa, navodi se u izjavi ministra Biškupića

Božo BiškupićBožo BiškupićMinistar kulture Božo Biškupić smatra kako je prijedlog da po dva člana Upravnog vijeća Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) budu predstavnici grada Zagreba i države te jedan iz muzeja jedino ispravno rješenje za upravljanje tom ustanovom, priopćeno je iz ministarstva kulture.

"Uvjeren sam da višegodišnje iskustvo zajedničkog upravljanja države i grada Zagreba ustanovama poput Hrvatskoga narodnog kazališta i Klovićevih dvora pokazuje kako ne bi trebalo biti i kako neće biti nikakvih problema u zajedničkom upravljanu MSU-om ako se to dogodi", kaže se u izjavi ministra Biškupića u povodu napisa o upravljanju MSU-om u Zagrebu koju je objavilo ministarstvo kulture.

"Čudim se neopravdanu strahu pojedinaca da država želi preuzeti upravljanje MSU-om. Prijedlog da dva člana upravnog vijeća budu predstavnici grada, dva člana predstavnici države i jedan iz muzeja jedino je ispravno rješenje. Ako dotičnici, koji bune ljude, imaju ambicije biti ravnateljem muzeja, neka to postignu kvalitetnim programom i životpisom, a ne nametanjem neravnopravnih odnosa unutar upravnog vijeća muzeja.

Grad i država imaju višegodišnje iskustvo dobre suradnje i za dobrobit kulture nećemo dopustiti da nas netko posvađa, navodi se u izjavi ministra Biškupića.

Vezane vijesti

Kontra boga, tijela i društva

Kontra boga, tijela i društva

Kada je nedavno u likovnim krugovima grada prohujala vijest da u Zagreb stižu radovi kultne i ozloglašene ORLAN, francuske umjetnice koja je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika