11.07.2010. / 21:59

Autor: Ana Smrečki

Video: Španjolac utrčao u travnjak i pokušao ukrasti trofej svjetskih prvaka

FIFA je trofej tijekom cijelog prvenstva držala na tajnoj lokaciji. 'Sveti Gral' mogu dotaknuti samo pobjednici, šefovi država i predsjednik FIFA-e Joseph Blatter. Na pijedestal ga je postavio Fabio Cannavaro, kapetan sada već bivših svjetskih prvaka Talijana

Muškarac je pretrčao cijeli teren u Johannesburgu i to s kapom u španjolskim bojama (Reuters)Muškarac je pretrčao cijeli teren u Johannesburgu i to s kapom u španjolskim bojama (Reuters)Od finala Svjetskog nogometnog prvenstva ne može se očekivati ništa drugo nego spektakl. Svečana ceremonija zatvaranja prethodila je finalnoj utakmici Nizozemska-Španjolska, a procjenjuje se da ju preko malih ekrana pratilo 700 milijuna ljudi. Osim onih sportskih rezultata, koje iščekuje cijeli svijet, ne možemo se ne pozabaviti onim manje važnim.

Tako svi svjetski mediji javljaju da je uoči finala svjetskog nogometnog prvenstva u teren utrčao nepoznati muškarac koji se pokušao dokopati trofeja svjetskih prvaka. Odmah su ga uočili zaštitari, koji su ga bacili na pod, pa jednostavno nije uspio u svom naumu. Muškarac je pretrčao cijeli teren u Johannesburgu i to s kapom u španjolskim bojama.

Sveti Gral do danas bio na tajnoj lokaciji

No, on nije bilo tko. Riječ je o kataloncu Jaumeu Marquetu Cotu, poznatijem kao Jimmyu Jumpu, koji je itekako poznat u sportu. Kako piše Večernji list Jimmy je prošle godine u finalu Roland Garrosa pokušao Federeru navući katalonsku kapu, trčao je stazom tijekom VN Španjolske, prekinuo par 'el clasica' kao i nekoliko utakmica Lige prvaka. U finalu SP-a u Portugalu 2004. Luisa Figa pokušao je zagrnuti Barceloninom zastavom.

Inače, FIFA je trofej tijekom cijelog prvenstva držala na tajnoj lokaciji. 'Sveti Gral' mogu dotaknuti samo pobjednici, šefovi država i predsjednik FIFA-e Joseph Blatter. Na pijedestal ga je postavio Fabio Cannavaro, kapetan sada već bivših svjetskih prvaka Talijana. Upravo se on prije incidenta na travnjaku došao oprostiti od nogometnog 'Svetog Grala'.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika