12.07.2010. / 15:55

Autor: Hina

Prosvjed radnika Salonita: Matijašević zaprijetio štrajkovima i prosvjedima

Glavni povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić rekao je da Ćaleta i Kozina više ne bi trebali raditi na stečajnom postupku Salonita jer su pogodovali tvrtki Adriatic Blizna iz Trogira da dobije posao dekontaminacije i uklanjanja azbestnog otpada iz tvorničkog kruga u Vranjicu

Ozren MatijaševićOzren MatijaševićPredsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS-a) Ozren Matijašević na današnjem je prosvjednom skupu radnika Salonita ispred splitskog Trgovačkog suda najavio mogućnost da sindikati organiziraju štrajkove i blokade prije završetka turističke sezone ako Vlada ne počne realizirati dogovoreno.

"Učinit ćemo sve kako bi dali priliku argumentima, a ako ne uspijemo organizirat ćemo štrajkove i prosvjede. Odgovornost za štetu bit će u redovima vladajućih", rekao je Matijašević.

Predsjednik HUS-a također je odgovorio na nedavnu izjavu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Frane Matošića da Matijašević svojim izjavama "minira" turističku sezonu i ugrožava više tisuća radnih mjesta u turizmu.

"Vidjeli ste da me je jedan budalaš iz redova HDZ-a optužio da miniram turističku sezonu, a istodobno je rekorder po naplaćenim putnim nalozima", uzvratio je Matijašević Matošiću.

Radnici Salonita današnjim su prosvjednim skupom ispred splitskog Trgovačkog suda izrazili nezadovoljstvo radom stečajnog suca Joze Ćalete i stečajnog upravitelja tvornice u Vranjicu Mirka Kozine.

Glavni povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić rekao je da Ćaleta i Kozina više ne bi trebali raditi na stečajnom postupku Salonita jer su pogodovali tvrtki Adriatic Blizna iz Trogira da dobije posao dekontaminacije i uklanjanja azbestnog otpada iz tvorničkog kruga u Vranjicu.

"Sudac Ćaleta i stečajni upravitelj Kozina raspisali su natječaj za obavljanje poslova sanacije i dekontaminacije bez konkretnih kriterija i obveze dostave projektne dokumentacije za ponuđače, te time omogućili tvrtki Adriatc Blizna da ponudi 20 puta povoljniju cijenu od drugih ponuditelja, a bez dostave projektne dokumentacije, pa je nakon takvog natječaja Trgovački sud izabrao tu tvrtku kao najpovoljnijeg ponuđača za izvođača radova", objasnio je Marić.

Marić tvrdi da je Visoki trgovački sud do sada tri puta naložio Trgovačkom sudu u Splitu da preispita svoje nezakonite odluke.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 12.07.10. 15:59

DICE VRIJEME USKORO DA CEMO SVE ODUZETI TAJKUNIMA SVE STO SU OPLJACKALI,......uskoro


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika