12.07.2010. / 20:20

Autor: Ivica Medo

SP 2010.: Cruyff: Mrzim ovaj nizozemski antinogomet

- Ne znam kako su takvim putem Nizozemci tražili satisfakciju i uspjeh. Igrali su pravi antinogomet i drugačije nisu mogli završiti. Meni je to osobno odvratno. Tražili su suparničke noge i tijelo, a lopta ih nije zanimala niti malo - komentirao je finalnu utakmicu SP-a Johan Cruyff

Pep Guardiola, Johan Cruyff i Sandro Rosell (Foto: Reuters)Pep Guardiola, Johan Cruyff i Sandro Rosell (Foto: Reuters)Johan Cruyff, legendarni nizozemski nogometaš i sudionik finala Svjetskog prvenstva, prilično se direktno obrušio na svoje zemljake i njihov "finalni antinogomet".

- Pitali su me prije finalne utakmice hoće li i može li Nizozemska odigrati kao i Inter u polufinalu Lige prvaka protiv Barcelone. Rekao sam da nema šanse, jer mi Nizozemci mrzimo takav nogometni stil, nikada ga nismo niti primjenjivali. No, onda je krenula utakmica - rekao je Cruyff i nastavio:

- Bio sam u krivu i bio sam razočaran. Neću reći da su svi igrači Nizozemske takvi, ali velika većina njih je u finalu bježala od lopte. Nisu tražili loptu. Igrali su grubo, prljavo, vulgarno i nevjerojatno žestoko prema suparnicima. Bio sam žalostan jer Nizozemska ima svoj stil, gradili smo ga desetljećima i desetljećima prije. No, dobili smo od njih nešto sasvim drugo. Cruyff je rekao dalje:

- Ne znam kako su takvim putem Nizozemci tražili satisfakciju i uspjeh. Igrali su pravi antinogomet i drugačije nisu mogli završiti. Meni je to osobno odvratno. Tražili su suparničke noge i tijelo, a lopta ih nije zanimala niti malo.

Podsjetimo da je Španjolska u nedjelju osvojila prvi naslov svjetskih prvaka u povijesti pobjedom protiv Nizozemske 1-0. Pogodak odluke postigao je Andres Iniesta samo četiri minute prije kraja produžetka.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 12.07.10. 21:12

ko voli te napusen kretene


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika