Objavljeno u Nacionalu br. 765, 2010-07-13

Autor: Marko Biočina

IZVOZNI USPJEH HRVATSKE NAFTNE KOMPANIJE

INA svoje gorivo prodaje u Mađarskoj

GORIVO izvezeno u
Mađarsku proizvedeno je u
Ininoj rafineriji u SiskuGORIVO izvezeno u Mađarsku proizvedeno je u Ininoj rafineriji u SiskuHrvatska naftna kompanija Ina tijekom svibnja je u više navrata izvozila svoje gorivo na tržište Europske unije. Kompanija je u tom razdoblju isporučila značajne količine svoga goriva eurosuper 95 euro V kvalitete u Mađarsku. Riječ je o značajnom iskoraku za hrvatsku naftnu kompaniju koja je nedavno uspjela dovršiti prvu fazu modernizacije svojih rafinerija i na temelju toga započeti proizvodnju znatnih količina goriva najviše moguće kvalitete.

Radi se o standardu euro 5 koji označava trenutačno najviši ekološki standard u proizvodnji motornih goriva, te podrazumijeva maksimalno 10 miligrama sumpora po kilogramu goriva, što je 5 puta manja količina nego dosad. Izvoz Inina goriva u Mađarsku dokazuje kako goriva hrvatske kompanije danas zadovoljavaju sve europske kriterije.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika