12.07.2010. / 21:29

Autor: Ana Smrečki

Premijerka Kosor u potrazi za novom potpredsjednicom Vlade i državnim tajnicima

Premijerka Kosor nije nimalo zabrinuta, dapače poručuje da je koalicija stabilna. Tzv. kukuriku koaliciji u tom je kontekstu poručila da će Vlada program gospodarskog oporavka provesti do kraja

Tko će nasljediti Đurđu Adlešič u Banskim dvorima?Tko će nasljediti Đurđu Adlešič u Banskim dvorima?Ono o čemu se u posljednje vrijeme spekuliralo u medijima, sada je postalo službeno. Banski dvori ostali su bez potpredsjednice Vlade, ali i državnih tajnika iz redova HSLS-a. Đurđa Adlešič stavila je svoj mandat na raspolaganje, a isto su učinili Dorica Nikolić i Želimir Janjić, javlja HRT. Premijerka Kosor nije nimalo zabrinuta, dapače poručuje da je koalicija stabilna. Tzv. kukuriku koaliciji u tom je kontekstu poručila da će Vlada program gospodarskog oporavka provesti do kraja.

A Vlada kao da uz aktualnu krizu nema dovoljno problema. Na pomolu je prvi ovogodišnji rebalans proračuna, a najavljuju se i neki bolni rezovi. Šef HSLS-a za njih očito nije imao snage, a stara narodna kaže, podsjeća premijerka da se na muci poznaju junaci. O članovima HSLS-a koji napuštaju Vladu, Kosor ne želi govoriti, dok je vrlo znakovita po pitanju onih koji ostaju na Markovom trgu.

Uz vladajuće ostaju Čehok i Janjić

HSLS-ov Ivan Čehok ostaje u Saboru, ali se još ne zna hoće li ostati u redovima svoje dosadašnje stranke ili će se pak pridružiti Dragutinu Lesaru kao nezavisni političar. Konačnu odluku, kako je istaknuo donijet će uskoro. Napuštanju koalicije usprotivio se zbog, kako je rekao gospodarskog programa i završetka pregovora s EU-om. Izlaskom iz koalicije nezadovoljna je i nekadašnja šefica liberala Đurđa Adlešič.

U HSLS-u ostaju Adlešič i Nikolić

Ipak, ona ostaje u stranci, ali hoće li se vratiti u saborske klupe ili će na Pantovčak kod predsjednika Josipovića još nije poznato. Ako ostane u HSLS-u, društvo će joj praviti Dorica Nikolić, koja je podnijela ostavku na mjesto državne tajnice u Ministarstvu zdravstva. Poručuje da će se u budućnosti više angažirati u stranci, budući da HSLS-ovci imaju za cilj ojačati svoj rejting.

Na pozicioniranju HSLS-a na hrvatskoj političkoj sceni više sigurno neće raditi, Želimir Janjić, državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja. U resoru ministra Radovana Fuchsa ostaje kao nestranačka osoba, budući da je iz stranke istupio prije nekoliko dana. Kao razlog se navodi nezadovoljstvo načinom vođenja HSLS-a, nakon što je na čelno mjesto stupio Darinko Kosor.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 12.07.10. 22:37

DOSLO JE VRIJEME DA ZAPADNA DIJASPORA PREUZME VLAS U HRVATSKOJ--JESTE SE UVJERILI DA NEZNATE PUSTITE ONE KOJI ZNAJU.........CIM STE POTJERALI HERCEGOVCE ODMAH STE PROPALI,ahahhahahahh


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika