13.07.2010. / 12:42

Autor: Renato Baretić

Rezultati kopanja po smeću: Desetljeće proizvodnje i distribucije kaosa na HTV-u

Prije devet godina u Vjesniku je osvanula vijest o javnom apelu zbora novinara elektroničkih medija, koji su tadašnju situaciju na HTV-u opisali onakvom kakva je i danas

Na Valentinovo 2001. u Vjesniku je osvanuo sljedeći tekst:

ZAGREB – Forum 21, zbor novinara elektroničkih medija, ocijenio je u utorak da, umjesto uravnotežene slike društva u informativnom programu, HTV "nastavlja proizvodnju i distribuciju kaosa". "Nastavlja se televizijska proizvodnja i distribucija kaosa, koja se prepoznaje u 'stožeraškom' mentalitetu, koji je u Informativnom programu HTV-a udomaćen već godinu dana", kaže se u priopćenju Foruma 21. "Umjesto uravnotežene slike gospodarskog, socijalnog i civilnog života, HTV nudi dosege zločinačkih organizacija, ratno-zločinačkih skupina i interese političkih elita, kao da u društvu nema drugih primjera", naglašava se.

Forum 21 ističe da u "improviziranoj uređivačkoj koncepciji Informativnog programa HTV-a" nedostaje etičnosti, profesionalnosti i odgovornosti cjelokupnog programsko-upravnog vodstva televizije, koje "podupire sadašnje loše stanje profesije u tome mediju", umjesto da se opredijeli za korjenite promjene. Zbor tvrdi i da informativni program najčešće prešućuje, cenzurira i krivotvori informacije, da su znanstveni, kulturni i obrazovni marginalizirani, a da zabavni i sportski program populistički podilaze najnižim strastima. Zbor novinara elektroničkih medija procjenjuje da novi Zakon o HRT- u otvara malu nadu u nužne promjene HTV-a u javnu i profesionalnu televiziju.

Kraj citata. I, što kažete?

Nije li to na rubu znanosti, ako ne i preko njega? To ne može biti slučajno, to netko ciljano namješta i sve nas skoro puno desetljeće pravi budalama kojima želi manipulirati! Recite i sami - može li biti slučajno to da je i danas, devet i pol debelih godina kasnije, devet i pol godina naših života, devet i pol godina razvoja demokracije i tehnologije, da je i danas, dakle, također – utorak?! A?! Slučajno, moš mislit! A dala bi se tu, kladim se, pronaći i još poneka podudarnost s današnjom situacijom! Potražite je sami, ako vam se ne gadi kopati po smeću.

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.07.10. 13:07

Najgora je od svega nemoć koju osjećam.Pretplata koju moram plaćati.To je isto kao da moram kupovati gnjilo voće ili pljesnivi kruh,a voćar i pekar žive bogato i sretno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika