13.07.2010. / 14:13

Autor: Nacionalova redakcija

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji

Nova Visa platežna kartica Zagrebačke banke izdavat će se za obrtnika bez dodatne naknade, a objedinit će ulogu postojeće članske kartice Komore i istovremeno osigurati mogućnost ostvarivanja popusta i pogodnosti na različitim prodajno-uslužnim mjestima u Hrvatskoj

Franjo Luković i Mato TomićFranjo Luković i Mato TomićPredsjednik Hrvatske obrtničke komore, Mato Topić i Predsjednik Uprave Zagrebačke banke, Franjo Luković danas su u Zagrebu, u prostorima HOK-a potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji kojom započinje proces izrade nove jedinstvene obrtničke kartice za obrtnike - sve članove Komore.

Novo partnerstvo rezultat je posebnog natječaja Hrvatske obrtničke komore na temelju kojeg je Zagrebačka banka izabrana za izdavatelja preko 90.000 obrtničkih kartica.

Naime, temeljem analize potreba članstva, Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore donio je Odluku o unapređenju kvalitete Obrtničke kartice, koju HOK izdaje od 2002. godine. Zaključeno je kako bi, u partnerstvu s respektabilnom financijskom institucijom, modernija i kvalitetnija izvedba postojeće identifikacijske kartice u identifikacijsko-platežnu karticu, obrtnicima-vlasnicima kartice, otvorila dodatne mogućnosti kod davatelja usluga. Analizirajući pristigle ponude najvećih hrvatskih banaka, ponuda Zagrebačke banke ocijenjena je kao najpovoljnija i najprihvatljivija za HOK. Upravni odbor na 31. sjednici održanoj 1. lipnja donio je Odluku o prihvaćanju ponude Zagrebačke banke d.d. za poslovnu suradnju u projektu unapređenja Obrtničke kartice.

Nova Visa platežna kartica Zagrebačke banke izdavat će se za obrtnika bez dodatne naknade, a objedinit će ulogu postojeće članske kartice Komore i istovremeno osigurati mogućnost ostvarivanja popusta i pogodnosti na različitim prodajno-uslužnim mjestima u Hrvatskoj. Sigurnost kartice bazira se na chip tehnologiji uz 3D Secure sustav za sigurno plaćanje na internetu i pružit će obrtnicima veći pristup jefinijoj kupnji za osobne ili poslovne namjene, uz što manju potrebu korištenja gotovine. U namjeri da obrtnici putem kartice steknu pristup na što više pogodnosti, u navedeni će se potpisani program tijekom sljedećeg razdoblja uključivati različiti trgovačko-uslužni partneri iz financijske industrije, servisnih, telekomunikacijskih i trgovačkih djelatnosti što će objediniti postojeću suradnju HOK-a sa različitim poslovnim partnerima, ali ju nadopuniti i novim oblicima partnerstva. Pored posebnih popusta, karticom će se redovno moći plaćati na više od 80 tisuća prodajnih mjesta u Hrvatskoj, ali i na prodajnim mjestima na POS terminalima izvan granica, budući će tehnološki biti međunardno prihvaćena i osposobljena za transakcije u inozemstvu.

Nove pogodnosti obrtničke kartice moći će koristi svi obrtnici - članovi Komore, bez obzira s kojom poslovnom bankom surađuju. Klijentima Zagrebačke banke postojeća poslovna kartica bit će zamijenjena novom Visa obrtničkom karticom, dok će za ostale obrtnike biti ponuđena prepaid kartica koju će putem različitih kanala - poslovnica, bankomata, internet i telefonskog bankarstva moći novčano servisirati kako bi prema vlastitim potrebama mogli što više iskoristiti posebne popuste partnera Komore. Predviđa se da će projekt do početka izdavanja prvih kartica završiti početkom 2011 godine.

Vezane vijesti

Presedan težak 4 milijuna kuna

Presedan težak 4 milijuna kuna

Čak je 11 godina bilo potrebno da hrvaski sud donese pravomoćnu presudu u slučaju Alana Ivaniševića protiv Zagrebačke banke. On je tužbu podigao jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika