13.07.2010. / 16:24

Autor: Orhidea Gaura

Slučaj Vjesnik: Dujmoviću nije interesantno uredničko mjesto, iako HDZ računa na njega?

Među potencijalnim kandidatima spominjalo se ime Marijana Lipovca, ali dio novinara Vjesnika bio je protiv njegova imenovanja jer smatraju da se svojim ulizivačkim načinom pisanja previše kompromitirao

Tihomir DujmovićTihomir DujmovićVijest da bi na poziciju novog glavnog urednika Vjesnika mogao sjesti kolumnist Večernjeg lista Tihomir Dujmović, kojeg je navodno zagovarao Andrija Hebrang, opovrgnuo je on sam rekakvši kako nije bio ni u kakvim pregovorima.

Dapače, na upit kolega iz Vjesnika čak je odgovorio da nije ni zainteresiran za tu funkciju. No, novinarima i drugim djelatnicima Vjesnika već je dosta neizvjesnosti oko njihove daljnje sudbine i danas su se javnosti obratili otvorenim pismom u kojem su zatražili da se imenuje vršitelj dužnosti glavnog urednika te da se što prije, a najkasnije do 1. rujna, raspiše javni natječaj za novoga glavnog urednika.

Iako su očekivali da će im ime novog šefa biti objavljeno danas, to se ni danas nije dogodilo, a zapravo je to bilo i za očekivati jer taj obećani 'danas' traje već danima.

Vjesnik: 'Nužna promjena uređivačke i poslovne politike koja je dovela do kolapsa'

Među potencijalnim kandidatima spominjalo se ime Marijana Lipovca, ali dio novinara Vjesnika bio je protiv njegova imenovanja jer smatraju da se svojim ulizivačkim načinom pisanja previše kompromitirao da bi tu novinu mogao povesti u novom smjeru.

Vezane vijesti

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Nekrolog Vjesniku od Vjesnika

Vjesnik se definitivno ugasio. Premda je prije više tjedana prestao izlaziti u tiskanom obliku, dio novinara nastavio je pisati za online izdanje,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika