04.11.2004. / 00:00

Autor: Andrej Arnerić

ZAGREB

DVOJE BIVŠIH NAČELNIKA MUP-A PRIJAVLJENO ZBOG PRIKRIVANJA SUDARA

DVOJE BIVŠIH NAČELNIKA MUP-A PRIJAVLJENO ZBOG PRIKRIVANJA SUDARA

Dvojica bivših načelnika u MUP-u prijavljeni su državnom tužiteljstvu zbog sumnje da na vrijeme nisu prijavili oštećenja četiri službena automobila, čime je MUP oštećen za više od 102 tisuće kuna, objavljeno je u četvrtak zagrebačkoj policijskoj upravi. Policija je odbila objaviti identitet dvojice prijavljenih, navodeći tek da je riječ o bivšim MUP-ovim načelnicima starim 49 i 39 godina.
Iz neimenovanih izvora doznaje se kako je riječ o Miroslavu Crniću i Goranu Rafajecu, bivšim načelnicima Uprave za tehniku i Odjela prometne tehnike MUP-a. Oni se sumnjiče da su četiri prometne nesreće sa službenim MUP-ovim vozilima prijavili nakon isteka 24-satnog roka propisanog internim Pravilnikom. Terete se da su zloporabom svog položaja i ovlasti omogućili njihov popravak na trošak MUP-a, kažu se u policiji. Prometne nesreće dogodile su se 2001., 2002. i 2003., a šteta nanesena MUP-u procjenjuje se na 102 tisuće kuna. Nezakonitosti su otkrivene nakon kriminalističke obrade protiv četvero MUP-ovih bivših načelnika prijavljenih zbog sličnog djela u lipnju ove godine, izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Uz Crnića i Rafajeca, tužiteljstvu su tada prijavljeni bivša načelnica Uprave pravnih i kadrovskih poslova Sanja Čanković, te bivši načelnik Uprave za inspekcijske i upravne poslove Darko Vid. Policija ih je sumnjičila za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu MUP-a, iz čije je blagajne navodno plaćeno oko 40 tisuća kuna za popravak službenog automobila s kojim je Sanja Čanković na Staru godinu 2002. sletjela s ceste i udarila u stup javne rasvjete. S njom su u policijskom golfu navodno bili Crnić i Vid, a svo troje napustilo je mjesto nesreće ne obavijestivši o tome policiju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika