13.07.2010. / 19:45

Autor: Nacionalova redakcija

Norcu objedinjene kazne: U zatvoru će umjesto 18 provesti najviše 15 godina

Norac je za ratne zločine u Gospiću gdje je ubijeno četrdesetak civila na sudu u Rijeci osuđen na 12 godina zatvora. Nakon toga optužen je i suđen za ratne zločine u Medačkom džepu i proglašen krivim te osuđen na još šest godina zatvora

Mirko NoracMirko NoracŽupanijski sud u Rijeci na zahtjev osuđenog generala Mirka Norca ujedinio njegove dvije kazne za ratne zločine. Po novoj kazni Norac treba odslužiti ukupno 15 godina zatvora što je za tri godine manje od dosadašnjeg zbroja dviju kazni za ratne zločine u Gospiću i Medačkom džepu.

Novi list piše kako će Norac u zatvoru tako provesti još najduže šest godina, umjesto devet koliko je trebao biti prije ove odluke. Međutim, postoji mogućnost da će se na slobodi naći i prije jer je dosta često da se pri kraju kazne uvaže i zahtjevi za pomilovanja ili prijevremene otpuste i slično.

Norac je za ratne zločine u Gospiću gdje je ubijeno četrdesetak civila na sudu u Rijeci osuđen na 12 godina zatvora. Nakon toga optužen je i suđen za ratne zločine u Medačkom džepu i proglašen krivim te osuđen na još sedam godina zatvora - ta mu je kazna nakon žalbe smanjena na 6 godina - a u zatvoru se nalazi od 2001. godine.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 13.07.10. 19:57

Za 40 ubijenih i za Medackî dzep samo maximum 15 godine zatvora? Oprostite oni su bili zene, deca i starci jedini greh bio sto su bili srbi. Pred Bogom ce se suditi za te zlocine.


registracija
26/11/09

abar, 13.07.10. 22:57

Amen


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika