13.07.2010. / 23:25

Autor: Ana Smrečki

Početak kraja Kosorovog HSLS-a: Iz stranke odlaze Ivan Čehok i Davor Štern

Mišljenja je da HSLS nije ispunio zadaće koje je očekivao, istaknuvši pritom da potpora sindikatima i izostanak stava o nekim važnijim pitanjima poput projekta Cvjetni nije u skladu s duhom liberalizma

Štern se odlučio na izlazak iz HSLS-a budući da nije zadovoljan odlukom stranke o napuštanju VladeŠtern se odlučio na izlazak iz HSLS-a budući da nije zadovoljan odlukom stranke o napuštanju VladeIzlazak HSLS-a iz vladajuće koalicije potez je koji će prema trenutnoj situaciji više štetiti stranci, nego što će joj koristiti. Liberale je danas napustio i gospodarski savjetnik Davor Štern, koji je u HSLS ušao prije četiri godine. Jutarnji list piše da se Štern odlučio na izlazak iz HSLS-a budući da nije zadovoljan odlukom stranke o napuštanju Vlade.

Na istom tragu, bit će i odluka Ivana Čehoka, koji će ostavku na svoju dužnost u stranci šefu Kosoru priopćiti u srijedu. Za razliku od Šterna i Čehoka, Antun Korošec ostaje u HSLS-u, jednako kao i Đurđa Adlešić, Dorica Nikolić koja je u utorak razriješena dužnosti državne tajnice, a isto slijedi i Robertu Marktu koji je također odlučio braniti boje HSLS-a.

HSLS nije ispunio svoje zadaće

«Odlučio sam izaći iz HSLS-a jer se ne slažem s načinom, vremenom i razlozima napuštanja vladajuće koalicije. Smatram da se koalicijski ugovor treba poštovati, a objašnjenje da HSLS izlazi iz Vlade zbog toga što još nije donesen rebalans proračuna sasvim mi je neprihvatljivo», ističe Štern.

Smatra da Vlada ne kasni s kresanjem budžeta, podsjećajući da se ono ne radu usred turističke sezone. Mišljenja je da HSLS nije ispunio zadaće koje je očekivao, istaknuvši pritom da potpora sindikatima i izostanak stava o nekim važnijim pitanjima poput projekta Cvjetni nije u skladu s duhom liberalizma.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 14.07.10. 12:18

Darinko tako i treba,tako i tako sa tim "velikim" HSLS-cima,rejting ti je bio 1%.
Zbog čega.Zbog njih.
Moj jedan i jedini savjet je -Darinko,kreni iz početka, sa novim ljudima koji nemaju putra na glavi,budi uporan i vidjet ćeš ,isplatit će se.
Možda će malo duže trajati ,ali budi obnovitelj stranke.Hrvatsko Socijalno Liberalna Stranka-samo se drži tog načela i uspjet ćeš.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika