14.07.2010. / 07:26

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Darinko Kosor o izlasku iz koalicije: Prijedlozi HSLS-a su se ignorirali

Kad je riječ o lokalnim ograncima HSLS-a, Kosor je rekao kako oni neće izlaziti iz sadašnjih koalicija, bile one s HSS-om ili HDZ-om. Ipak, dodao je, HSLS na nacionalnoj razini u skorije vrijeme ne namjerava sklapati nove koalicijske sporazume

Darinko KosorDarinko KosorUsprkos tome što mu se članstvo u stranci osipa, pa će zbog toga iz HSLS-a izaći i Ivan Čehok, predsjednik stranke Darinko Kosor i dalje brani potez izlaska iz vladajuće koalicije. Kosor je tako sinoć u Koprivnici izjavio kako HSLS kao dio koalicije "nije mogao realizirati nijedan svoj prijedlog" te je zbog toga, bez obzira na određene žrtve, odlučio istupiti.

Po njegovim riječima, stranku će na nacionalnoj razini napustiti samo desetak ljudi.

Za Đurđu Adlešič je rekao kako ima "puno mogućnosti, a ponude koje dobiva samo su pohvalne za nju".

Kad je riječ o lokalnim ograncima HSLS-a, Kosor je rekao kako oni neće izlaziti iz sadašnjih koalicija, bile one s HSS-om ili HDZ-om. Ipak, dodao je, HSLS na nacionalnoj razini u skorije vrijeme ne namjerava sklapati nove koalicijske sporazume.

"Iz koalicije nismo izašli da bismo ušli u novu, već da budemo samostalna stranka", dodao je. Istaknuo je da prijevremeni parlamentarni izbori nisu izgledni te upozorio da će kraj godine biti vrlo težak zbog rebalansa proračuna i donošenja novoga za 2011. godinu, pri čemu će se morati napraviti bolni rezovi.

O novome državnom zaduženju rekao je da je taj novac već potrošen te da služi "isključivo za servisiranje postojećih kredita, a dodatno će opteretiti i vladu i građane".

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 14.07.10. 08:18

Naša politička stvarnost. Marginalna stranka već tjedan-dva puni udarne termine info medija. A u suštini, nije se desilo ništa od vašnosti za naciju. Izišli iz koalicije, a i dalje će dizati ruke u Saboru za vladine mjere oporavka pomoću zaduživanja. Šteta što zeznuše nekolicinu državnih tajnika koji su se baš lijepo uhljebili. Samo Dorica je imala jedanaest funkcija. Nema šta. Jako sposobna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika