16.07.2010. / 16:00

Autor: Hina

Sindikat policije: Ne prozivajte nas, nego onoga tko nas je zvao

U sindikatu napominju da je dužnost policije pružati asistencije na zahtjev lokalnih vlasti i da je policija u pružanju intervencija ili asistencija dužna pored aktivnog, svladati i pasivni otpor

Dubravko JagićDubravko JagićSindikat policije Hrvatske (SPH) ocijenio je danas da su policajci jučer prilikom pružanja asistencije i privođenja prosvjednika u Varšavskoj ulici postupili sukladno ovlastima, krajnje profesionalno i zakonito, bez primjene nepotrebne sile.

Sindikat pritom navodi da ne ulazi u razloge za izdavanjem zapovijedi policijskim službenicima koji su osiguravali početak radova na rekonstrukciji Varšavske ulice u središtu Zagreba.

U sindikatu napominju da su interventni policajci u Varšavskoj ulici bili opremljeni sukladno MUP-ovoj uredbi o izgledu odora, da je dužnost policije pružati asistencije na zahtjev lokalnih vlasti i da je policija u pružanju intervencija ili asistencija dužna pored aktivnog, svladati i pasivni otpor.

U protivnom bi, smatraju u sindikatu, svaki pasivni otpor onemogućio postupanje policije zbog čega bi se ugrozilo funkcioniranje državnih ustanova te održavanja javnog reda i mira i ustavnog i zakonskog poretka.

U sindikatu zaključuju da sve udruge i građani imaju pravo izražavati nezadovoljstvo i prosvjedovati ali da u ovom slučaju, nezadovoljstvo ne smiju usmjeriti na policiju već isključivo na onoga koji je tražio policijsku asistenciju, koju je policija, htjeli to oni ili ne, dužna pružiti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 16.07.10. 18:41

Čudi me što i ovaj put nije tražio proširenje ovlasti, recimo da kad se policajcu netko učini sumnjiv da ga odmah može pendrekom po glavi, za svaki slučaj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika