18.07.2010. / 00:01

Autor: Ivica Medo

Mučenje lopte na Maksimiru: Dinamu Superkup, hajdukovci tvrde da su pokradeni

Splićani su se nakon utakmice žalili da su pokradeni jer sudac Draženko Kovačić nije zaustavio igru da bi se ukazala pomoć ozlijeđenom vrataru Hajduka Danijelu Subašiću

Dinamo je osvojio SuperkupDinamo je osvojio SuperkupDinamo je došao do prvog trofeja u sezoni pobijedivši u, najblaže rečeno, negledljivoj utakmici Hajduk pogotkom Igora Bišćana u 77. minuti.

Gol je pao nakon što je Dinamo izveo korner i nakon kratkog dodavanja Dodo je nabacio u peterac Hajduka, a tamo se najbolje snašao Bišćan koji je loptu glavom poslao u mrežu gostiju.

Splićani su se nakon utakmice žalili da su pokradeni jer glavni sudac Draženko Kovačić nije zaustavio igru da bi se ukazala pomoć ozlijeđenom vrataru Hajduka Danijelu Subašiću. On je za vrijeme izvođenja kornera sjedio u svojim vratima držeći se za nogu koju je ozlijedio u duelu netom prije nego što je lopta otišla u korner.

U trenutku kad je lopta poletjela prema njegovom petercu Subašić se pridigao, no nije uspio spriječiti pogodak Bišćana.

Nakon utakmice trener Hajduka Stanko Poklepović oštro je napao glavnog suca utakmice ustvrdivši da je teško oštetio njegovu momčad i da nije poštivao elementarne zahtjeve igre, a obrušio se neizravno i na izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića rekavši da se mogu sramiti svi oni koji su progurali ideju o smanjenju lige, a zna se da je glavni zagovornik te ideje upravo šef Dinama.

Međutim, niti Poklepović nije pošteđen kritike, i to od strane vlastitih igrača. Njega je u mixed zoni u negativnom kontekstu spomenuo Ahmad Sharbini kazavši da se neće naigrati u Hajduku sve dok je Poklepović trener splitskog kluba.

"Kad bi mi dao priliku dokazao bih da sam najbolji Hajdukov napadač", izjavio je Ahmad Sharbini koji se cijelo drugo vrijeme zagrijavao, a Poklepović ga je uveo u igru tek u 90. minuti.

Inače, gledatelji na Maksimiru gledali su izrazito loš nogomet najvećim dijelom utakmice i svima je laknulo kad je Dinamo dao gol, pa čak i navijačima Hajduka, jer da je ostalo 0:0 morali bi gledati produžetak, a to mnogi ne bi izdržali. Nekoliko reportera otišlo je doma nakon utakmice s teškom glavoboljom, a jedan od njih je i potpisnik ovih redaka. To je bilo pravo mučenje lopte.

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika