18.07.2010. / 22:30

Autor: Ana Smrečki, Hina

Friščić dematira srpske medije: Ne formiramo borbenu skupinu Zapadni Balkan

Niti se formiraju neki dodatni vojni savezi, niti se može očekivati njihovo formiranje, niti Europska unija nema niti jednu zemlju članicu koja nije prethodno ušla u NATO, jer je prvi korak za ulazak u EU pristupanje NATO-u, zaključio je Friščić

Potpredsjednik Sabora Josip FriščićPotpredsjednik Sabora Josip FriščićSrpski mediji raspisali su se o formiranju borbene skupine, koja bi se sastojala od vojnika i časnika iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, BiH i Crne Gore, a koji bi pod nazivom Zapadni Balkan djelovali u mirovnim misijama pod ingerencijom Europske unije. Stigli su i prvi demantiji, a reagirao je potpredsjednik Sabora Josip Friščić.

«Hrvatska je članica NATO saveza i tvrdim da u Saboru nema ni jednog dokumenta, niti je postojala rasprava, prijedlog ili bilo kakve akcije o formiranju 'zajedničke borbene skupine Zapadni Balkan'. Istodobno mogu reći da o tome nije ni Vlada raspravljala ni Vlada», poručio je Friščić večeras iz Jastrebarskog.

Prvo u NATO, tek onda u EU

Podsjetio je da Hrvatska kao članica NATO saveza doprinosi organiziranju međunarodnih vojnih vježbi oružanih snaga zemalja članica, pa i onih koje bi htjele ući u NATO savez. Podsjetio je da je nedavno na vojnoj vježbi na poligonu Eugen Kvaternik u Slunju bilo i predstavnika oružanih snaga iz Srbije, poručivši da se tamo ništa nije odvijalo mimo NATO-a.

«Niti se formiraju neki dodatni vojni savezi, niti se može očekivati njihovo formiranje, niti Europska unija ima vojnu komponentu mimo NATO saveza. Štoviše, Europska unija nema niti jednu zemlju članicu koja nije prethodno ušla u NATO, jer je prvi korak za ulazak u EU pristupanje NATO-u», zaključio je Friščić.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 18.07.10. 22:49

Ja tom Friščiću ne vjerujem čak i kada prdne.toliko o njegovoj uvjerljivosti.sve miriše na drugi HSLS.


registracija
27/7/09

columbo, 18.07.10. 23:00

Cuj, Friscic...On koji je sam sa sobom u stalnom raskoraku nekoga demantira. Ajde valjalo je i ovo dozivjeti.


registracija
28/12/09

slave4you, 18.07.10. 23:38

Friscic,taj svasta prica,imat cemo zerpa,seljacima poticaje,nema arbitraze,u podravci nisam upleten....blablabla...TAJ LAZE KADA USTA OTVARA.......A STO SE TICE VOJSKE;NEMOZE DATI KOMENTARE BEZVEZNE;NITI NEMA POJMA STO EVROPA ZELI;NITI NEMOZE ZNATI STO CE BITI......FRISCICU GONI SE IZ POLITIKE;NE LEZI TO TEBI


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 19.07.10. 07:30

Ovo je podlac kakav se nije rodio. Da je njegova vlastita mati znala sta radja, mislim da bi si zasila onu stvar...


registracija
27/7/09

verina, 19.07.10. 08:57

Friščić bi eventualno mogao formirati klub ljubitelja dobre kapljice i to je sve za što je sposoban. Sve drugo, uključujući promišljanje, daleko nadilazi njegove mogućnosti!


registracija
12/7/10

Ivandija, 23.07.10. 13:08

STO DALJE OD BALKANA TIM BOLJE --NOVI BALKAN NOVI RAT.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika