07.07.2010. / 12:00

Autor: Sanija Hasanić

Borba za život sina s 2000 kuna mjesečno

Dječaku je tijekom prve operacije izvađen tumor mase pet kilograma i dvije litre vode iz trbuha. Ponovno je operiran u siječnju ove godine kada su mu liječnici vadili tumor iz zdjelice, a trenutno je na terapijama održavanja.

Željko i Branka Perenčević s bolesnim sinom ĐuromŽeljko i Branka Perenčević s bolesnim sinom ĐuromĐuro Perenčević je 15-godišnjak koji se već više od godinu dana bori s rakom trbušne šupljine. Dječak je unatoč teškom zdravstvenom stanju bio odlučan završiti školu te je upravo svojim trudom i radom uspješno završio osmi razred, u Gvozdu, gdje i živi sa svojom skromnom obitelji. Teška bolest nije uništila njegovu želju za životom, a kako kaže Đurin otac Željko Perenčević, njihov sin jedinac sve je što obitelj ima i nada se da će mali Đuro uskoro potpuno ozdraviti.

"Naš je Đuro do sada dva puta operiran. Prvi su ga put liječnici operirali lani u ožujku, u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu. Tada su mu izvadili pet kilograma težak tumor iz trbuha i dvije litre vode. Đuro je nakon toga prošao devet ciklusa kemoterapije. Ipak, nažalost, tumor je ostao u njegovoj zdjelici pa je naš sin ponovno operiran u siječnju ove godine kada su mu vadili tumor iz zdjelice", ispričao je tužni Željko Perenčević.

Kako objašnjava Đurin otac, tumor opet nije u cijelosti izvađen i Đuro je morao ići na zračenja. Do danas je, kako dodaje Željko Perenčević, njegov sin prošao 31 zračenje i trenutno prima terapije održavanja.

" Mi živimo jako skromno. Supruga Branka i ja ne radimo, iako smo radili do bolesti našeg sina jedinca sada je nemoguće naći bilo kakav posao. Naša obitelj živi od dvije tisuće kuna mjesečno koje dobijemo kao dječji doplatak i invalidninu za našeg Đuru. S nama u kući živi i moja stara majka koja ima svoju mirovinu. Mjesečno imamo oko 1,5 tisuća kuna troškova za režije i stan koji plaćam u Zagrebu jer ponekada moramo ostati tamo zbog Đure te još toliko novca potrošimo na mjesečna putovanja za Zagreb. Sve sam prodao što sam imao kako bi našem sinu pomogli. Do sada sam potrošio oko 100 tisuća kuna na liječenje našeg sina i više doista ne znam od kuda ćemo smagati novac za život, a kamoli za bolje sutra i potrebe liječenja našeg Đure", ispričao je Željko Perenčević.

Želite li pomoći Đuri Perenčeviću, novčane donacije možete uplatiti na štedni račun Branke Perenčević otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci : 9203117384.

Žiro račun Hrvatske poštanske banke: 2390001-1070000029

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika