26.05.2010. / 12:52

Autor: Sanija Hasanić

"Napravit ću sve za svog hrabrog Tihomira"

Zbog tumora na jetri, s kojim se 14-godišnji Tihomir Kudeljnak bori zadnje tri godine, obitelj Kudeljnak je u ozbiljnim financijskim problemima. Tumor na jetri dječaku su liječnici operirali već tri puta, sada je na liječenju, a obitelj se nada da je ovoga puta bolest doista i nestala

Tihomir s ocem Dragutinom, koji je odlučan u namjeri da učini sve što može kako bi bolesni Tihomir ozdravioTihomir s ocem Dragutinom, koji je odlučan u namjeri da učini sve što može kako bi bolesni Tihomir ozdravioTihomir Kudeljnjak ima 14 godina, a zadnjih tri bori se s tumorom jetre. Tihomir sa svojom dvojicom mlađe braće te majkom Dragicom i ocem Dragutinom, živi u selu Donja Višnjica kraj Lepoglave. Do sad se skromna obitelj Kudeljnjak potpuno financijski iscrpila vozeći Tihomira na pretrage, operacije i kemoterapije za Zagreb i odlučili su moliti za pomoć da se izvuku iz financijskih problema.

"Prije tri godine otkriveno je da je naš Tihomir bolestan, odnosno da ima tumor na jetri. Godinu i pol dana liječnici i mi trudili smo se da mu olakšamo bolest, operiran je tri puta te je prošao 11 kemoterapija. To ga je sve silno oslabilo pa smo se trudili sinu priuštiti sve potrebno kako bi mu se ojačao imunitet i kako bi što lakše preživio liječenje nakon operacija", ispričao je Dragutin Kudeljnjak, otac bolesnog Tihomira.

Kako bi mogli svakog tjedna tri puta, a ponekada i svakodnevno, iz svog sela voziti za Zagreb, obitelj Kudeljnjak silno se zadužila, objasnio je Dragutin Kudeljnjak te dodao da je od 6,5 tisuća kuna, kolika su ukupna mjesečna primanja obitelji, njih petoro s bolesnim Tihomirom jedva preživljavaju.

"Moja plaća je nešto veća od 3,5 tisuće kuna, dječji doplaci i Tihomirova invalidnina nestanu prije no što trepnemo okom. Oko 1500 kuna plaćamo mjesečne režije, a tu je i gotovinski kredit od isto toliko novca koji smo digli prije no što se Tihomir razbolio, kako bismo mogli adaptirati kuću. Za naše ćemo dijete učiniti doista sve, ali više stvarno nemamo čime plaćati put za Zagreb i natrag koji nas tjedno čak zna koštati oko 1500 kuna. Tihomir i njegov dvije godine mlađi brat Dalibor su školarci, pa su to dodatni troškovi. Maleni, petogodišnji Leon još ne ide u školu, no i on kao svako drugo dijete traži svoje. Posvuda smo se zadužili i moramo moliti pomoć", ispričao je Dragutin Kudeljnjak.

Bolesni Tihomir je, kako dalje kaže njegov otac, nakon operacije jedno vrijeme bio vrlo dobro, no u 12. mjesecu 2009. u KB Dubrava liječnici su ustanovili da se Tihomiru bolest vratila te je u siječnju ove godine uslijedila još jedna operacija: "Vratili smo se nakon obavljene operacije u Klaićevu i do sada je Tihomir tamo primio tri kemoterapije. Trenutno se osjeća dobro, no to je vrlo relativno jer mu već za sat vremena može biti vrlo loše. Tihomiru iz Austrije nabavljamo lijek za jačanje imuniteta koji nas košta tri tisuće kuna, a on ga potroši za dva mjeseca, Nadamo se da će mu doista uskoro biti znatno bolje."

Obitelj Kudeljnjak velikupomoć dobiva i u Udruzi Krijesnica, a Dragutnin objašnjava da ne mogu svoje dijete odvesti u inozemstvo na operaciju jer nemaju financijska sredstva niti za život ovdje, iako su to željeli.

Želite li pomoći Tihomiru kudeljnjaku novčane donacije možete uplatiti na njegov žiro račun otvoren u Zagrebačkoj banci: 3114261647

Žiro račun Zagrebačke banke: 23600000 - 3114261647

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika