14.04.2010. / 14:03

Autor: Sanija Hasanić

Sanda Šakić - drugo ime za velikog borca

Sandi Šakić je dijagnosticiran osteosarkom - rak kostiju. Amputiran joj je dio noge u bečkoj klinici Allgemeine Krankenhaus, a ta komplicirana i opsežna operacija je djevojku koštala 17,5 tisuća eura koje nema. Djevojka treba pomoć kako bi otplatila dugove te kupila skupi lijek - imunoterapiju - japanske medicinske gljive

Sanda Šakić u zagrljaju majke MarinkeSanda Šakić u zagrljaju majke MarinkeSanda Šakić nije niti sanjala da će bol u lijevoj potkoljenici biti uzrokovana ozbiljnom bolešću - osteosarkomom i da će ta 28-godišnja djevojka nakon svega pola godine morati na operaciju prilikom koje će joj amputirati dio lijeve noge.

Kako sama kaže u kratkom vremenskom roku suočila se s brojnim problemima, no do sada se dokazalo da u neprilici nije potpuno sama i jača je no ikada.

"U rujnu prošle godine, nakon silnih bolova u lijevoj potkoljenici, primili su me u Hitnu pomoć i tamo na rendgenu uočili kvrgu. Sljedeći sam mjesec već napravila biopsiju i liječnici na Šalati postavili su mi dijagnozu raka kostiju. To doista nije nešto što mlada osoba očekuje da će čuti, no nisam se bila spremna prestati boriti. Odmah smo započeli s kemoterapijama ", ispričala je Sanda Šakić koja u zagrebačkom naselju Maksimir živi samo s majkom.

Objasnila je kako je nakon završenog Ekonomskog fakulteta radila u jednoj privatnoj tvrtki, no nakon što se razboljela morala je prestati dolaziti na posao. Sandina majka Marinka nedavno je otvorila privatan obrt no ne može raditi jer svo vrijeme mora biti uz svoju kćer, tako da njih dvije preživljavaju od 800 kuna koliko Sandi ostane od plaće. Taj novac nedovoljan je za njih dvije, a kamoli za otplatu troškova skupocjene operacije u Beču, na kojoj je Sanda nedavno bila, kao i za troškove liječenja koje tek slijedi.

"U veljači su mi liječnici rekli da bi trebalo čistiti nogu i amputirati je, no ja sam željela drugo mišljenje i otišla u bečku kliniku Allgemeine Krankenhaus gdje su mi, doista moram priznati, spašavali svaki centimetar noge. Majka je u Beč išla sa mnom, a osim liječenja morale smo platiti i smještaj koji nas je koštao više od 10 tisuća eura. To smo platile dijelom našom ušteđevinom, a pola novca smo posudile. Sada još čekam račun za operaciju koji bi trebao iznositi oko 7,5 tisuća eura. Dakle, morat ću platiti još oko 13 tisuća eura, što ljudima kojima dugujem, a što bolnici, a novca nemamo", rekla je djevojka.

No, Sanda ima divne prijateljice koje su za nju još lani organizirale humanitarnu akciju putem medija, akcija se proširila i na internetsku društvenu stranicu Facebook, a 21. travnja u klubu Saloon, na zagrebačkom Tuškancu, održat će se i veliki humanitarni koncert za Sandu Šakić i njeno ozdravljenje. karte za koncert već se mogu kupiti u Saloonu i Mexican tequila baru „Pikaro“ u Zvonimirovoj 137, a koštaju 50 kuna. Sav novac od prodaje ulaznica bit će uplaćen Sandi.

"Na tom koncertu nastupit će brojni poznati glazbenici, a ja se nadam da ću smoći snage i sama se pojaviti na koncertu. Sav taj novac doista mi treba kako bih otplatila sve dugove, ali i za skupi lijek, imunoterapiju - japanske medicinske gljive. Taj lijek je pakiran u kutijicu u koju stane 10 komada, a da bi mi bilo dobro moram ih dnevno popiti šest.

Osim toga, nakon operacije dobivam običnu protezu, a ona koja bi mi mogla olakšati kretanje i pomoći mi da se što prije priviknem i naučim kretati na umjetnoj nozi može koštati i do 20-ak tisuća eura. Svakako, hvala do sada svima koji su mi pomogli", ispričala je Sanda Šakić.

Želite li pomoći Sandi Šakić, novčane donacije možete uplatiti na štedni račun u Erste & Steiermärkische banci, na ime Marka Šakića: 8701992966

Žiro račun Erste & Steiermärkische banke: 2402006 - 1031262160

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika