31.03.2010. / 14:16

Autor: Sanija Hasanić

"Želim kao nekada uživati u životu"

Irena Grgić sedam godina živi s dijagnosticiranom multiplom sklerozom, a kaže da joj je najveća želja ponovno se samostalno kretati. Bivša instruktorica fitnesa moli pomoć kako bi platila terapije pčelinjim otovom koje su mnogima s multiplom sklerozom do sada pomogle

Irenino zdravstveno stanje konstatntno se pogoršava, a liječnici nude razna rješenjaIrenino zdravstveno stanje konstatntno se pogoršava, a liječnici nude razna rješenjaIrena Grgić iz Osijeka zaljubljenica je u tjelovježbu i tri je godine radila kao instruktorica fitnesa u jednom osječkom fitnes centru, no nažalost to zbog svog zdravstvenog stanja više ne može raditi.

Naime, Ireni se prije sedam godina silno pogoršalo zdravstveno stanje i liječnici su joj nakon nekog vremena dijagnosticirali multiplu sklerozu. Djevojka se s bolešću bori zadnjih šest godina, a u Osijeku živi i sama skrbi za sebe.

"Prije sedam godina potpuni iznenadno ostala sam bez vida na lijevom oku. Otišla sam liječnicima u KB Osijek koji su me liječili - primala sam injekcije u oko, a nakon 10 takvih injekcija moj se vid nije popravljao. Nakon neuspješnih terapija napravili su mi magnetnu rezonancu jer su sumnjali na neurološki uzrok moje sljepoće. Nakon magnetne rezonance liječnici su posumnjali da imam simptome multiple skleroze", ispričala je Irena Grgić te dodala da je nakon toga primala terapiju kortikosteroidima što je dovelo do toga da joj se povratio vid.

"Nakon toga neko sam vrijeme bila dobro, no dogodilo se ono čega sam se silno bojala. Jednog dana ničim izazvano počela mi je trnuti lijeva strana tijela i na kraju postala potpuno nepokretna. Ponovno sam završila u bolnici gdje su mi učinili punkciju koštane srži i tada bili potpuno sigurni da imam multiplu sklerozu."

Irena živi u Osijeku u unajmljenom stanu te stanarinu i režije mjesečno plaća oko dvije tisuće kuna, dok joj za život ostaje 1800 kuna, tako da si djevojka ne može priuštiti mnoge stvari koje bi željela, kao i liječenje koje je skupo košta. kako nadalje kaže saznala je za liječenje pčelinjim otrovom i voljela bi otići u Zagreb na tretmane jer su osobe koje su išle na te tretmane imale dobre rezultate.

"Čitavo sam se vrijeme liječila u osječkoj bolnici, no kako mi je samo povremeno bilo nešto malo bolje odlučila sam zatražiti drugo liječničko mišljenje. Liječnica na KBC Rebro predložila je liječenje skupim lijekom, on mjesečno košta 16 tisuća kuna, koje ja nemam niti znam kako skupiti novac za njega. Osim toga predložila je i transplantaciju matičnih stanica koja bi se mogla izvesti kod nas, no to bi doista trebala biti zadnja metoda liječenja. Voljela bih otići u privatnu ordinaciju u Zagrebu gdje liječnica pri liječenju koristi pčelinji otrov. Trideset takvih tretmana košta 25 tisuća kuna, no nemam taj novac", tužno je rekla Irena Grgić.

Djevojka kaže da se njeno zdravstveno stanje pogoršava. Zadnje četiri godine sama si daje injekcije interferonom, no kaže da je to nešto što joj više nije dovoljno. "

Moji roditelji su trenutno uz mene u Osijeku, inače radi samo moj otac i mjesečno zaradi oko pet tisuća kuna tako da ih doista ne mogu tražiti da mi plaćaju skupe lijekove ili da mi plate tretmane za koje sam sigurna da bi mi omogućili lakše kretanje i da se bolje osjećam. Osoba sam koja je čitav život u pokretu i koja se bavi spotom, a ova bolest mi to onemogućava i zato molim za pomoć dobrih ljudi jer se želim boriti protiv multiple skleroze", ispričala je Irena Grgić.

Ako želite pomoći ireni Grgić novčane donacije možete uplatiti na njen žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb: 3212264793

Žiro račun Privredne banke Zagreb: 2340009-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika