20.07.2010. / 21:40

Autor: Ana Smrečki

Kalinić iz zatvorske bolnice poručuje: Simoviću ću se napiti krvi kad ga vidim

Kada je čuo da je 82-godišnjakinja u međimurskom Domu za stare i nemoćne sjekirom ubila dvije cimerice Kalinić se ozbiljno zabrinuo, zapitavši se 'Kuda ide ovaj svijet'

Sretko Kalinić još se uvijek nalazi u zatvorskoj bolnici u ZagrebuSretko Kalinić još se uvijek nalazi u zatvorskoj bolnici u ZagrebuJedan od najopasnijih ubojica tzv. zemunskog klana, Sretko Kalinić još se uvijek nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Nakon što ga je u lipnju kod jezera u Rakitju teško ranio Miloš Simović, dobro oporavlja, a i dalje je u medijskoj izolaciji, piše portal 24 sata. Iako mu je zabranjeno čitati novine, slušati radio i gledati televiziju, vrlo je vješt u socijalizaciji.

Iako je jedan od osuđenih za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića u Svetošimunskoj bolnici u Zagrebu šali s liječnicima, medicinskim sestrama i policajcima koji ga čuvaju. Kada je čuo da je 82-godišnjakinja u međimurskom Domu za stare i nemoćne sjekirom ubila dvije cimerice Kalinić se ozbiljno zabrinuo, zapitavši se 'Kuda ide ovaj svijet'?

'Gotov je kad ga se dočepam'

Ubojstva koja je osobno počinio shvaća kao profesiju, pa mu slučaj pomahnitale starice nikao nije sjeo. Progovorio je Kalinić u bolnici i o svom drugu koji ga je ranio. O njemu priča cinično, poručujući da je 'gotov kad ga se dočepa'. Istodobno, poručuje da će mu se 'napiti krvi kada ga vidi'.

Što se pak tiče eventualnog izručenja, Kalinić poručuje da on ne bi išao u Srbiju. Otkriva kako je u fazi pregovora, pa se nada da će se uspjeti nagoditi. Predlaže da za svaki neriješeni slučaj, za koji otkrije pojedinosti dobije jednu godinu zatvora manje. Siguran je da će na kraju on biti u plusu, te da će oni još njemu biti dužni.

Vezane vijesti

Srbija poslije Đinđića - korak unatrag

Srbija poslije Đinđića - korak unatrag

Svetlana Lukić, urednica Peščanika, jednog od retkih nezavisnih medija u Srbiji, na godišnjicu ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića govori o tome… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 20.07.10. 22:21

Zver je legenda, to je čovik ovakve koji ubijaju kriminalce i političare zatvarju a ovakvi su nam u biti potrebni na slobodi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika